Аварійні будинки Голосієва



У Голосіївському районі є 9 будинків непридатних для проживання. Більшість із них перебуває у комунальній власності на балансі КП "Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Голосіївського району", повідомляє "Доступ до правди".

На проспекті Валерія Лобановського (колишній Червонозоряний),140А досі проживає 34 людини, на проспекті Валерія Лобановського,140Б – 38.

Обидва будинки було визнано непридатними для проживання ще у 2004 році. За інформацією РДА, нинішніх мешканців варто відселити шляхом залучення інвестора. На якому етапі пошук інвестора – невідомо.

Непридатними для проживання є також 4 будинки по вулиці Козачій. За адресою вулиця Козача, 60А проживає 30 осіб, за Козача, 60Б – 6 людей, Козача,60В – 20 мешканців, Козача,60Г – 9 мешканців. Будинки по вулиці Козачій значаться житловими будинками площею 354 кв м, 199 кв м, 202 кв м, 461 кв м.

Відзначається, що Голосіївська РДА направила листа щодо розгляду відселення мешканців названих будинків Віталію Кличку в жовтні 2015 року.

Як безхазяйне нерухоме майно перебуває на обліку будинок по вулиці Василя Жуковського, 8/17. Попри те, що будинок непридатний для експлуатації, у ньому досі проживає 33 людини.  

 Вулиця Василя Жуковського, 8/17

Житловий будинок по вулиці Саксаганського, 25Б підлягає знесенню, а за розпорядженням КМР від 2010 року на земельній ділянці планується будівництво нового будинку. Зараз триває процес виселення мешканців із цього житлового будинку, проте там і досі проживає 4 особи.

Разом з тим, сусідній будинок 1901 року на вулиці Саксаганського, 25  значиться спадщиною архітектури з 2006 року.

 "Доступ до правди" з’ясував, що у перелічених будинках, крім Саксаганського, 25, ремонт не проводився і проводитися не буде.

Більшість з них підлягає зносу. А от деякі із "візуально занедбаних будинків", включено до програм по ремонту.  

Єдиним будинком, який перебуває у приватній власності, є будівля за адресою Микільсько-Ботанічна,11А, він перебуває аварійному стані, люди там наразі не мешкають.

 Вулиця Микільсько-Ботанічна,11А 

За даними Реєстру нерухомого майна, на цей будинок накладено арешт у 2003 році, власником будівлі на той значився "Київжитлотеплокомуненерго", яке з липня 2014 року перебуває у стані припинення.

Водночас у відповіді на запит "Доступу до правди" повідомили, що будинок на Микільсько-Ботанічній, 11А перебуває на балансі ТОВ "Кармен-Інвест". 

Також Голосіївська РДА нарахувала низку будинків, які візуально мають незадовільний стан, але немає документів, які б це засвідчували. Серед візуально занедбаних будинків, один перебуває у приватній власності.

Гуртожиток по вулиці Академіка Заболотного, 132 має державну форму власності, але  перебуває на балансі ТОВ "Оселя-Інвест". У ньому вже немає мешканців.  

Вулиця Академіка Заболотного,132

Аварійні будинки

На балансі КП "Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Голосіївського району Києва" перебуває 8 будинків комунальної форми власності та дві підпірні стінки.

Усі вони перебувають у незадовільному стані. Зокрема, йдеться про будинок на вулиці Льва Толстого, 27 і підпірну стінку за цією ж адресою.

 Будинок на Льва Толстого, 27

У будинку проживає 22 особи. Будівельна лабораторія КП "Київжитлоспецексплуатація" провела обстеження будинку у 2013 році. Згідно з розпорядженням КМДА від 24 червня 2014 року "Про затвердження адресних переліків виконання робіт з капітального ремонту житлового фонду в місті Києві у 2014 році", у будинку було заплановано капітальний ремонт фасаду, але його так і не провели.

Згідно з відповіддю на запит, Голосіївською РДА будинок і підпірну стінку було запропоновано до житлового фонду, який потребує капітального ремонту житлового фонду в 2016 році.

У будинку на вулиці Саксаганського, 25А проживає 19 осіб, його було обстежено у 2015 році лабораторією КП "Київжитлоспецексплуатація". У результаті був направлений лист до Департаменту житлово-комунальної інфраструктури КМДА щодо включення будинку в перелік житлового фонду, який потребує капітального ремонту в 2016 році. 

У будинку на вулиці Родимцева, 9 мешкає 93 особи. У 2015 році було проведено обстеження будинку будівельною лабораторією КП "Київжитлоспецексплуатація" та включено до Програми економічного і соціального розвитку Голосіївського району на 2016 рік.

Згідно з даними КМР,  у 2011-2013 роках у будинку розміщувалася ГО "Національний комітет спорту інвалідів".

У будинку на вулиці Тверській, 16 проживає 65 осіб. Обстеження будинку щодо технічного стану несучих та огороджуючих конструкцій будівлі та квартир у 2016 році провело КП "Київжитлоспецексплуатація".

Будинок на Тверській,16 фігурував у 2013 році у будівельному скандалі. Там було обгороджено сусідню земельну ділянку з дитячим майданчиком для будівництва.

У будинку на вулиці Кустанайській, 1 живе 115 осіб. Будинок було обстежено КП "Спеціалізоване управління протизсувних підземних робіт". У результаті Голосіївська РДА отримала пропозицію щодо включення будинку до об’єктів, які потребують ремонту в 2016 році. У будинку знаходиться відділення поштового зв’язку №118.

Будинок на проспекті 40-річчя Жовтня, 46/1, де проживає 98 осіб, став аварійним через будівництво метро на Деміївці. Він також знаходиться під загрозою через сусіднє будівництво житлового комплексу "Soho Residence". Згідно з актом обстеження, по самому будинку пішли тріщини з шириною до 15 мм, тріщини спостерігаються з 1997 року. Також руйнується нижній ряд обличкувальних плиток.

Обстеження будинку було у 2015 році, його включили до  Програми економічного і соціального розвитку Голосіївського району Києва на 2015 рік. Торік мали розробити проектно-кошторисну документацію для капітального ремонту будинку.

У будинку на вулиці Саксаганського, 43А проживає 20 осіб. Обстеження проводилося у 2015 році. Голосіївська РДА направила пропозицію включити  будинок у 2016 році до об’єктів, які потребують капітального ремонту.  Разом з тим, будинок на Саксаганського, 43  значиться пам’яткою архітектури, питання відновлення стану будівлі було підняте ще у 2005 році.

Щодо підпірних стінок будинків на вулиці Горького, 10 і Горького, 14, то їх було запропоновано включити до об’єктів з капітального ремонту житлового фонду у 2016 році.

Як відомо, раніше "Доступ" повідомляв про аварійні будинки у п’яти районах Києва – Солом’янського, Дарницького, Дніпровського, Святошинського і Оболонського. 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ