У Києві відкрилося Великоднє містечко. ФОТО



Фото з facebook Lena Podtopta

23 квітня в центрі Києва відкрилося Великоднє містечко, що простягнулося від Софійської площі до парку "Володимирська гірка", включаючи Михайлівську площу та Володимирський проїзд.

Про це повідомляє сайт міської влади.

Під час відкриття відбувся флешмоб, у рамках близько 400 дітей з київських шкіл станцювали на Софійській площі поміж писанок.

Біля "Софії Київської" проходить арт-перфоманс "Авторська писанка" - демонтуються 374 півтораметрові писанки, розписані вручну талановитими майстрами-художниками з усієї України.

Фото з сайту КМДА 

Також тут можна оглянути 27 тисяч маленьких писанок зібраних з різних куточків України.

Фото з сайту КМДА  

Після завершення роботи великоднього містечка в Києві всі 374 півтораметрові писанки вирушать у подорож за межі України – до Польщі , Грузії та Німеччини. Найкращу писанку, обрану журі, організатори мають намір подарувати Папі Римському.

Фото з сайту КМДА  

На Володимирському проїзді відкрився великодній ярмарок, а поряд у скверах – виставка садівництва, де можна буде навчитися робити великодні композиції, букети, придбати насіння та саджанці.

На Михайлівській площі облаштована зона розваг для найменших киян та гостей місті.

Фото з facebook Marianna Maslova 

Тут вони зможуть пройти писанковим тунелем бажань, пробігти крізь лабіринт із сіна, покататися на каруселі та взяти участь у майстер-класах з писанкарства.

Закінчується Великоднє містечко на території парку "Володимирська гірка", де проходить перша всеукраїнська виставка-ярмарок живописних картин від художників України.

Фото з facebook Mariana Potetenko 

Всеукраїнський фестиваль писанок на інші локації працюватимуть до 9 травня. Вхід – вільний.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ