На Позняках зріє будівельний скандал. Забудовник Кличка привіз тітушок – Береза



Фото з facebook

На столичних Позняках зріє черговий будівельний конфлікт. Забудовник "Житлоінвестбуд-УКБ", який засипає озеро задля висотки, привіз тітушок.

Про це у facebook написав нардеп Борислав Береза.  

"Терміново під’їжджайте на перетин Петра Григоренка і вулиці Здолбунівської. Там зараз може бути більше, ніж спекотно. Просто зараз йде використання тітушок проти місцевих жителів. Забудовник Непоп, який є депутатом Київради від партії "Солідарність" не хоче робити все в законному порядку. Тому він вирішив використовувати тітушок", - написав він. 

Ранок 21 березня. Фото з facebook-спільноти "Оборона Позняків-Осокорків від тотальної забудови"
На Позняках засипають озеро. Фото з facebook Eco Killdozer 

Береза назвав це недопустимим.

"Я подзвонив начальнику Нацполіції в Києві Андрію Крищенку і запропонував покінчити з цим ганебним явищем у столиці. Або він затримає тітуханів і зупинить цю традицію використання бойовиків з переламаними вухами і носами проти громадян, або цю роботу зробимо ми", - написав Береза маючи на увазі бійців АТО.

 У забудовника кажуть, що то не озеро, а багниста територія. Фото з facebook Eco Killdozer

Він наголосив, що для бізнесменів, близьких до влади, закон не писаний.

"Вони заносять пухкі конверти – і влада закиває очі на те, що вони роблять. Вони заносять пухкі конверти – і судді стають на їхню сторону. Вони заносять пухкі конверти – і керівництво поліції не бачить тітушню", - написав нардеп.

 Робітники проводять підготовчі роботи. Фото зроблене 18 березня. Фото з facebook Eco Killdozer

За його словами, будь-які бізнес-конфликти повинні вирішуватися в судах і в законному порядку, а "не з допомогою бойовиків і сили".

Сьогодні вже місце знищення водойми на перетині Григоренка і Здолбунівської навезли справжніх тітушок ! Устим Кармелюк Nazar KravchenkoVova Sidorko Eco Killdozer

Опубліковано Михайлом Погребиським 18 березень 2016 р.

"Пора навести порядок. "Рішучі громадяни" і я уже їдуть на перетин вулиці Петра Григоренка і вулиці Здолбунівської", - написав він і закликав приїхати на місце усіх небайдужих.

Внимание всех представителей СМИ. Срочно подъезжайте на пересечение ул.Петра Григоренко и ул.Здолбуновской. Там сейчас м...

Опубліковано Borislav Bereza 21 березень 2016 р.

Водночас у КП "Житлоінвестбуд-УКБ" заявляють, що мають усі необхідні дозволи і документи на будівництво житлового будинку з об’єктами господарського та соціально-побутового призначення та підземним паркінгом. Висотку зводять на перетині вулиць Здолбунівської і Тепловозної. (Хоча, на сайті також вказується адреса "перетин Здолбунівської і Григоренка - ред.). Більше того, в цьому будинку обіцяють виділити частину квартир постраждалим від діяльності "Еліта-Центр". 

Ось такий будинок мають звести на Позняках. Фото з сайту "Житлоінвестбуд-УКБ" 

На сайті забудовника наголошується, що вони виграли конкурс на будівництво житла "елітівцям", а Київрада 26 грудня 2014 року затвердила проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки на вулиці Здолбунівській (перетин вулицею Тепловозною), було підписано інвестдоговір.

Згідно з цим документом, КП "Житлоінвестбуд-УКБ" зобов’язане збудувати на ділянці по вулиці Здолбунівській 5052 м² житла для потерпілих від діяльності "Еліта-Центру".

У свою чергу заступник директора КП "Житлоінвестбуд-УКБ" Олександр Поляруш запевнив "Українську правду. Київ", жодних тітушок на Позняках немає, а підготовчі роботи ведуться законно.

"Це не тітушки, це співробітники нашої підрядної організації. На місці є близько 15-20 місцевих жителів, які проти, близько 30 представників "Еліта-Центру", які відстоюють свої інтереси, два екіпажі поліції, будівельна техніка, представники компанії "Житлоінвестбуд" і представники підрядника десь 15 осіб", - наголосив Поляруш.

Він додав, що на цій ділянці тривають підготовчі роботи, які розпочалися ще у травня 2015 року.

Ранок 21 березня. Фото з facebook-спільноти "Оборона Позняків-Осокорків від тотальної забудови"

"З чим пов’язаний конфлікт зараз? Є люди, які проти будівництва, вони кажуть, що то озеро, що тут треба зупинити роботи. Є люди, які хочуть змусити столичну владу будувати тут соціальні об’єкти, як то садок чи школа. Будівництво це відбувається з ініціативи міста, яке хотіло допомогти вирішити проблеми постраждалих від "Еліта-центру", - пояснив Поляруш.

Він наголосив, що жодних тітушок на території немає і бити мешканців ніхто не збирається.   

У "Житлоінвестбуд-УКБ" додали, що за даними КО "Інститут генерального плану міста Києва" (лист від 02.12.2014 року №03-1001), на "згаданій земельній ділянці водні об’єкти відсутні, а земельна ділянка підтоплюється ґрунтовими водами із можливістю їх виходу на поверхню".

Раніше повідомлялося, що "Житлоінвестбуд-УКБ" має намір здати будинок в експлуатацію у 2016-2017 роках.

Міська влада поки не відреагувала на конфлікт. А столичні жителі тим часом виходять на акції протесту і зупиняють будівельну техніку. Вони також написали петицію проти будівництва на сайті петицій до Київради. 

Як відомо, про те, що "Житлоінвестбуд-УКБ" засипає озеро на вулиці Здолбунівській заради висотки, ще у травні 2015 року повідомив Василь Гацько.  

Тоді він запевняв, що інформаційний стенд, передбачений законодавством, з зображенням об'єкту, замовником, проектувальником, підрядником, відповідальними особами та іншою інформацією відсутній, а прораб не має необхідних документів на проведення робіт.

Водночас тоді у КП "Житлоінвестбуд-УКБ" запевнили "Українську правду. Київ", що по вулиці Здолбунівській, ніякого озера немає, є лише багниста територія.

Забудовник запевняє, що "на ділянці відсутні водні об’єкти". Фото Oleg Fesiuk

Як повідомляли у Київраді, по вулиці Здолбунівській на розі з Григоренка запроектований 6-секційний панельний житловий будинок на 1276 квартир з дворівневим підземним паркінгом. 8% житлової площі об’єктів буде передано постраждалим від "Еліта-Центр". 

Ірина Балачук, Українська правда. Київ  

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ