Рятувальники на Хмельницького дістають загиблого. Доля 2 людей – невідома. ФОТО. Відео

26.02.2016  13:59 __ Ірина Балачук

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Рятувальники продовжують розбирати завали

Столичні рятувальники продовжують пошуково-рятувальні роботи на місці обвалу перекриттів у відселеному будинку по вулиці Богдана Хмельницького.

Вони розбирають завали, щоб дістатися до загиблого чоловіка та продовжують пошук ще двох осіб, доля яких наразі невідома.

Про це "Українській правді. Київ" повідомив керівник Управління з надзвичайний ситуацій КМДА Роман Ткачук.

"Нам відомо, що на верхніх поверхах працювала бригада з 8 осіб і один прораб. Ми знаємо долю 7 людей. 6 осіб живих ми викопали (5 з них госпіталізовані, один від госпіталізації відмовся) і одного ми бачимо заваленим. Ми бачимо руку його. Пульсу нема. Цей чоловік без ознак життя. Під питанням залишається ще дві людини", - сказав Ткачук.   

Він додав, що не може сказати, живі ці люди (2 невідомих і чоловік, руку якого бачать під завалами – ред.) чи померли, доки повністю не розберуть завали.

 

"Наразі розібрано близько 50% завалів", - сказав Ткачук.

Спрогнозувати, скільки ці роботи триватимуть він не зміг, але запевнив, що роботи триватимуть цілодобово, доки не будуть розібрані усі завали.

"Роботи важкі. Є небезпека обвалу, бо перекриття упали і ми маємо голі стіни, які тримаються лише за рахунок даху і власної жорсткості. Рятувальники працюють без застосування важких механізмів. Працюють руками і бензопилами розрізають балки перекриттів, що упали і лопатами вантажать сміття у мішки", - сказав Ткачук.

Він додав, що на місці цілодобово працює більше 200 рятувальників, одночасно в аварійному приміщенні працюють 50 осіб.

Час від часу вони змінюються, щоб поїсти і перепочити. Для цього на вулиці облаштували польову кухню – гаряче харчування, чай, каву.

"Рятувальники одні виходить, відпочивають, їдять, інші заходять. Цей процес безперервний", - підсумував керівник Управління з надзвичайний ситуацій КМДА.

Як відомо, 25 лютого в аварійному будинку на вулиці Богдана Хмельницького, 12-14 обвалились перекриття з 4 по 1 поверх. Під завалами опинились будівельники. 

Кличко наголосив, що роботи в будинку відбувалися з порушенням техніки безпеки і без будь-яких дозвільних документів.

Згодом стало відомо, що один робітник загинув під завалами. 

Прокуратура Києва відкрила кримінальне провадження за ч. 2 ст. 271 КК України (порушення правил охорони праці, що спричинило тяжкі наслідки).

Фото та відео з сайтів ДСНС та ГУ ДСНС у Києві 

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ