Киян кличуть на презентацію та обговорення проекту реставрації велотреку



23 лютого відбудеться презентація та обговорення проекту з реставрації з пристосуванням для сучасного використання велотреку на вулиці Б. Хмельницького, 58.

Про це повідомляє сайт міської влади.

Також на заході обговорюватимуть проект благоустрою території у межах вулиць Хмельницького, Коцюбинського та Липинського у Шевченківському районі Києва.

 

До участі запрошуються усі охочі.

Захід розпочнеться о 18:30 у приміщенні Департаменту містобудування та архітектури, що на вулиці Хрещатик, 32.

 

Як відомо, на базі столичного велотреку "Авангард" планували створити Центр велосипедної культури з дитячим веломайданчиком, школою веломайстерності та екстрим-парком. 

Однак частина міських активістів 7 лютого заявили, що замість розбудовувати велотрек, замовник реконструкції будує непотрібний нікому паркінг. 

Вони наголосили, що під час громадських обговорень про будівництва паркінгу не йшлося, а нині на нього хочуть витратити більшу частину коштів, виділених з бюджету на відновлення треку.

Керівник замовника реконструкції велотреку КП "Житлоінвестбуд-УКБ" В’ячеслав Непоп запевнив "Українську правду. Київ", що паркінг біля велотреку будують зі згоди громади і для її зручності.  На цьому ж наголосив і мер Києва Віталій Кличко.

Варто відзначити, що у розпорядженні КМДА №1214 від 17 грудня про будівництво паркінга не йдеться. 

Столичні активісти подали петицію проти будівництва підземного паркінгу біля Київського велотреку.  

Кличко переконаний, що підземний паркінг біля велотреку на вулиці Богдана Хмельницького необхідний.

19 лютого Кличко з громадськими активістами та підрядниками домовилися, що 23 лютого проведуть публічну комплексну презентацію проекту реконструкції велотреку.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ