Воду у Києві можуть отруїти токсинами – екологи

18.02.2016  09:42

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
Нове сміття постіно підвозять великі машини

Над Києвом нависла небезпека отруєння питної води – біля Дніпровського водозабору на Оболоні невідомі влаштували звалище токсичних відходів.

Про це "Українській правді. Київ" повідомили у Національному екологічному центрі України.

Відзначається, що мешканці Оболоні поскаржились на задуху від спалюваного пластику, яка час від часу відчувається на території масиву, особливо в нічний час.

Активісти НЕЦУ, що виїхали на перевірку місця імовірного складування та спалювання шкідливих відходів, виявили стихійне сміттєзвалище.

Сміття скидають обабіч вулиці Богатирської, неподалік споруд Дніпровської водопровідної станції, що постачає питну воду половині мешканців Києва.

 Звалище поряд з Дніпровською водопровідною станцією

"Упритул до стратегічного об'єкту, від стану безпеки якого залежить життя та здоров'я киян, щодня звалюють та палять тонни пластику, будівельного сміття та інших відходів, зокрема, й токсичних. При спалюванні пластмаси утворюється канцерогенний дим, що накриває як ділянку, де розміщено споруди водогону, так і найближчі дачні ділянки, а за несприятливої погоди й частину житлового масиву Оболонь", - відзначили екологи.

Сміттям завалена велика територія. 

Вони переконані, що спалювання та безконтрольне захоронення токсичних відходів створює реальну небезпеку зараження фільтратом ґрунтових вод біля водозабору.

"Згідно з кадастровою картою, зазначена ділянка нікому не передавалась для складування та захоронення відходів, натомість на місці сміттєзвалища зареєстровані земельні ділянки, що мали б використовуватись для садівництва та присадибного господарства", - пояснили екологи.  

За документами - це землі для садівництва та присадибного господарства

Національний екологічний центр України звертається до Київської адміністрації та Держекоінспекції України з вимогою вжити заходів щодо вирішення цієї проблеми.

"Також закликаємо притягнути винних осіб до відповідальності згідно з чинним законодавством", - підсумували у НЕЦУ.

Тут палять шини і пластик, від чого смердить на всю Оболонь. Влада поки мовчить

Усі фото Олександра Соколенка

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ