Боротьба за вулицю: Як кияни відстоювали пішохідний Хрещатик. ФОТО



Фото "Сегодня"

14 лютого, у день святого Валентина, кілька десятків столичних мешканців прийшли під стіни мерії, щоб висловити своє невдоволення діями влади і освідчитись у коханні Києву.

Так вони протестували проти рішення влади не перекривати більше Хрещатик на вихідних.

Активісти з барабанами і плакатами прийшли під стіни Київської адміністрації, щоб привернути увагу столичних чиновників до простих громадян і навчитися спершу питати думку громади, а вже потім приймати рішення.

Фото "Хмарочоса"
Фото з facebook Pliva Olexandr

Попри те, що у неділю, у будівлі КМДА може бути хіба охорона, бурхливе обговорення в соцмережах та протест містян проти одноосібних рішень, уже подіяли на владу – Департамент транспортної інфраструктури видалив з facebook повідомлення про відкриття руху на Хрещатику.

Хрещатик перекрили, щоб не пускати авто. Фото Сегодня. 

Згодом у соцмережі, попри вихідний, з’явилось виправдання від чиновників.

Мовляв, Хрещатик вирішили відкрити для авто для покращення екологічної ситуації.

Фото "Сегодня"

"Ідея відкрити останню частину Хрещатика для проїзду має під собою підґрунтя значного поліпшення як санітарних показників складу повітря на вулиці Хрещатик, так і показників навантаження на транспортну інфраструктуру в історичному центрі Києва в цілому. Доцільність відкриття Хрещатика для проїзду вивчається в тому числі і методом практичного дослідження змін загальноміського транспортного потоку в разі впровадження такого рішення", - наголосили у Департаменті.

Там же запевнили, що у разі потреби міста провести саме на Хрещатику якісь заходи, обмежити там тимчасово рух не стане проблемою.

Фото з facebook Івана Вербицького

Як відомо, Департамент транспортної інфраструктури повідомив у facebook, що з 13 лютого головну вилицю столиці більше не перекриватимуть під час вихідних і святкових днів. 

Багатьох користувачів соцмережі таке рішення обурило. Юзери запитують, на основі чого машини пускають Хрещатиком навіть на вихідних, де відповідне розпорядження, чому перед цим не спитали думку громади.

Через добу Департамент транспортної інфраструктури видалив своє повідомлення про рух авто на Хрещатику у вихідні у facebook.

Але кияни вирішили провести акцію протесту проти відкриття автомобільного руху на Хрещатику у вихідні і святкові дні.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ