Під вікнами Кличка влаштують пікет проти паркінгу біля велотреку



Фото з facebook

11 лютого о 10:00 перед будівлею Київської адміністрації відбудеться пікет велосипедної спільноти проти будівництва автопаркінгу на території велотреку.

Про це у facebook повідомляє група "Київський велотрек".

Активісти називають будівництво паркінгу самовільним і непотрібним.

"Наші вимоги: негайно зупинити розпочате будівництво підземного паркінгу перед велотреком до повного погодження проектної документації; зупинити нецільове використання бюджетних коштів, виділених Київрадою на реставрацію Київського велотреку, більшість яких КП "Житлоінвестбуд-УКБ" фактично планує використати на будівництво підземного паркінгу", - йдеться в повідомленні.

 Фото "Житлоінвестбуд-УКБ"  

Крім того, волонтери вимагають створити постійно діючу робочу групу з питань велотреку із представників громадськості, КМДА, Антикорупційної ради при міському голові, депутатів Київради, інших зацікавлених організацій.  

А також оголосити та провести відкритий конкурс проектів створення Центру велосипедної культури Києва та реконструкції велотреку, а будівельні роботи проводити тільки після конкурсу та погодження проектної документації.

 Фото "Житлоінвестбуд-УКБ" 

"Не дамо закатати велокультуру в асфальт!", - наголошують велоактивісти.

Як відомо, частина міських активістів 7 лютого заявили, що замість розбудовувати велотрек, замовник реконструкції будує непотрібний нікому паркінг. 

Вони наголошують, що під час громадських обговорень про будівництва паркінгу не йшлося, а нині на нього хочуть витратити більшу частину коштів, виділених з бюджету на відновлення треку.

Керівник замовника реконструкції велотреку КП "Житлоінвестбуд-УКБ" В’ячеслав Непоп запевнив "Українську правду. Київ", що паркінг біля велотреку будують зі згоди громади і для її зручності. 

На цьому ж наголосив і мер Києва Віталій Кличко.

"Я б дуже просив не спекулювати на цьому питанні. Паркінг, який облаштовується на даному етапі реконструкції, необхідний для впорядкування паркування біля велотреку і створення інфраструктури для зручності відвідувачів. Адже потрібно буде десь залишати автівки, бо вулиця Липинського доволі вузька", – цитує Кличка сайт КМДА.

Мер зазначив, що паркінг не створить жодних незручностей ані для мешканців навколишніх будинків, ані для відвідувачів велотреку, оскільки буде підземним, а над ним буде облаштовано прогулянкову зону.

Варто відзначити, що у розпорядженні КМДА №1214 від 17 грудня про будівництво паркінга не йдеться. 

Як відомо, на базі столичного велотреку "Авангард" планували створити Центр велосипедної культури з дитячим веломайданчиком, школою веломайстерності та екстрим-парком. 

На початку жовтня 2015 року заасфальтували внутрішню чашу треку, де буде екстрим-парк.  

11 лютого відбудеться засідання Київради.

Українська правда. Київ    

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ