На столичному велотреку замість реконструкції будують паркінг?



Фото facebook

Замовник реконструкції велотреку "Авангард" КП "Житлоінвестбуд-УКБ" замість розбудовувати і відновлювати велотрек почав тихцем будувати великий підземний паркінг на 40 машиномісць.

Про це повідомляє спільнота "Київський велотрек" у facebook.

"Ми тут всі в шоці від того, як відбувається "реконструкція" Київського велотреку... Замість того, щоб нарешті оголосити обіцяний відкритий конкурс, публічно та прозоро розробити рішення, які б допомогли велотреку якісно розвиватися, десь нагорі склепали свій план освоєння грошей треку", - йдеться в повідомленні.  

У спільноті наголошують, що КП "Житлоінвестбуд-УКБ", керівником якого є депутат Київради від "Солідарності" В’ячеслав Непоп, "без конкурсу, без публічного відкритого обговорення проекту громадськістю, без необхідних дозволів" почали будувати паркінг.

 Фото з facebook 

"Під гаслом "мер Кличко обіцяв відкрити трек до Дня Києва" вже розпочаті земляні роботи та забиті перші сваї", - обурюються користувачі соцмережі.

Активісти нагадують, що місто виділило гроші на реконструкцію велотреку для того, щоб популяризувати велосипед.

"Створити Центр велосипедної культури Києва – ось що було метою концепції, презентованої киянам в серпні 2015 року. Саме за це проголосували депутати, і ми були раді, що нарешті справа зрушила з мертвої точки", - йдеться в повідомленні.

Фото з facebook 

За словами активістів, "особисто пан Непоп, з зухвалим порушенням регламенту протягнув на земельній комісії Київради проект рішення про передачу земельної ділянки очолюваному ним КП "для ремонту велотреку та необхідної інфраструктури"".

"Кому необхідної інфраструктури? Нам з вами точно не потрібен паркінг на 40 машино-місць, який навіть не належатиме велотреку (за визнанням самого пана Непопа)! І це все за наші з вами міські гроші. Ветерани велоспорту, спортсмени та аматори, місцеві мешканці не за це боролися довгі роки!", - наголошують активісти.

На 12:00 8 лютого вони готують акцію протесту, щоб не допустити будівництва підземного паркінгу.

Ми тут всі в шоці від того, як відбувається "реконструкція" Київського велотреку... Замість того, щоб нарешті оголосити...

Опубліковано Київський велотрек 7 лютого 2016 р.

Як відомо, на базі столичного велотреку "Авангард" планують створити Центр велосипедної культури з дитячим веломайданчиком, школою веломайстерності та екстрим-парком. 

На початку жовтня 2015 року  заасфальтували внутрішню чашу треку, де буде екстрим-парк.  

Також на велотреку та в парку Гончара, що розташований поруч, встановили три камери цілодобового відеонагляду.

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ