Депутат, причетний до "Еліти-Центру", попросив безкоштовний проїзний – Чесно



Фото Чесно

Депутат Київради від "Єдності", секретар екологічної комісії Олексій Новіков, просить видати йому безкоштовний проїзний квиток на громадський транспорт.

Про це політик особисто повідомив на засіданні постійної комісії з регламенту та депутатської етики, пише "Чесно".

Відзначається, що відповідного листа Новіков надіслав до комісії ще 24 грудня.

"У ньому він просить комісію розглянути питання щодо реалізації права депутатів Київради на безоплатний проїзд у Києві всіма видами транспорту (за винятком таксі). Новіков посилається на вимогу ст. 34 ЗУ "Про статус депутатів місцевих рад" та відповідну постанову Кабміну, згідно з якими депутату відшкодовуються витрати на проїзд у громадському транспорті, пов’язані із виконанням депутатських повноважень", - пише "Чесно". 

 

Сам депутат пояснив, що мешкає на лівому березі столиці, і йому зручно користуватися громадським транспортом – метро та тролейбусом.

"Конкретно я хотів, прочитавши закон, отримати для себе проїзний документ. Але мені сказали, що воно не відпрацьовано, тому я подав це питання. Тобто я зрозумів, що Київрада чи адміністрація має виділяти на це кошти, тобто це має бути передбачено в бюджеті. І можливо, я буду не один такий і ми зможемо реалізувати цю можливість для інших депутатів", - пояснив своє звернення Новіков.

"Чесно" відзначає, що згідно з сайтом ЦВК, депутат мешкає у смт. Ворзель Києво-Святошинського району Київської області. 

Депутат, який не має грошей на проїзд, фігурує в журналістських розслідуваннях як засновник фірми, що входила до групи кампаній "Еліта-Центр".

Журналісти з’ясували, що на Лівому березі у політика дійсно було житло – на бульварі Верховної ради, 21-Б, кв. 31.

"Ймовірно, коли Новіков був депутатом Дніпровської райради він зареєстрував там "Фонд взаємної підтримки відновлення", який заробітчани звинувачували в шахрайстві. Після ліквідації райрад у столиці, Новіков очолив приймальню Олеся Довгого", - відзначили у "Чесно".

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ