У столиці пройшов Кліматичний марш. ФОТО. Відео



29 листопада громадські активісти, екологи, студенти та всі небайдужі вийшли на вулицю, аби закликати владу до більш рішучих дій у боротьбі зі зміною клімату.

Таким чином кияни приєдналися до Глобального Кліматичного Маршу, повідомляє Національний екологічний центр України.

Екологи нагадали, що кліматичні марші пройшли у 2000 різних міст по всьому світу.

Приурочені вони до Кліматичної Конференції ООН у Парижі, де уряди 198 країн, включаючи Україну, підпишуть нову міжнародну угоду по клімату, яка замінить Кіотський протокол.

 

"Погода наче підкреслювала нагальність порушеної проблеми: холодний дощ упродовж акції змінився на густий і лапатий сніг. Попри це, на Марш вийшло близько півтисячі людей", - відзначили в НЕЦУ.

Столичні жителі підготували яскраві плакати і гасла з основними вимогами акції: "Повна відмова від викопного палива і перехід на 100% відновлювальної енергетики до 2050 року!".

 

Також активісти виступали за впровадження заходів з енергозбереження, розвиток громадського транспорту і велоінфраструктури, впровадження європейських норм викидів для підприємств, роздільний збір та переробку сміття тощо.

"Ми вийшли на Марш У Києві, щоб в один голос сказати, що ми хочемо безпечного майбутнього для себе, своїх дітей та наступних поколінь", - заявила одна з організаторок Маршу Марія Сторчило.

 

"Зараз міжнародна позиція України на кліматичних переговорах ООН є регресивною, передбачає нарощення викидів парникових газів та загострює енергетичну кризу. Своєю присутністю ми показали всім, що ми готові діяти", – підсумувала вона. 

 

Фото Михайло Петях (НЕЦУ) та Олена Ангелова, відео Алла Цудикова

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ