На міст Патона пропонують повернути трамвай. СХЕМА



Фото kiev.vgorode.ua

Покращити транспорту ситуацію у Києві можна, якщо об’єднати лівобережну і правобережну трамвайні мережі, повернувши колії на міст Патона і проклавши їх на  недобудованому Подільському мосту.

У цьому переконаний транспортний інженер Департаменту архітектури та містобудування КМДА Віктор Петрук.

Він нагадав, що за часів мера Олександра Омельченка у Києві прибрали багато трамвайних колій. Тож нині трамваї виконують функцію транспорту, що підвозить пасажирів до метро чи електрички.

"Єдиною перспективою трамвая є відмова від функції транспорту, що підвозить пасажирів, на користь функції транспорту, який перевозить людей від місця проживання до місця роботи. А для цього необхідно об’єднати лівобережну та правобережну трамвайні мережі" - заявив Петрук.

 

На його думку, найефективнішим способом такого об’єднання є будівництво 30-кілометрового кільця легкорейкового транспорту, з двома переходами через Дніпро: по мосту Патона і Подільському. 

Він додав, що такі пропозиції були промодельовані на Транспортній моделі Києва, у рамках спільної роботи КМДА і Світового банку.

Через складну ситуацію у країні і те, що Подільський міст досі не добудований, перший етап об’єднання трамвайних мереж передбачає лише відновлення лінії  на мосту Патона.

Нова транспортна модель пропонує відновити трамвай на мосту Патона і збудувати гілку від проспекту Возз’єднання через бульвар Дружби Народів, вулиці Червоноармійську/ Горького, Саксаганського/ Жилянську.

А також реорганізувати існуючі 20 трамвайних маршрутів у 7 нових: №1 – Михайлівська Борщагівка – площа Шевченка, №2 – "Кільцева дорога" – вулиця Милославська, №3 – "Позняки" – вулиця Милославська, №4 – площа Либідська – "Героїв Дніпра, №5– Автогенний завод – Рембаза, №6 – ДВРЗ – "Лісова" та №7 – вулиця Лайоша Гавро – Пуща-Водиця.

 Так транспортна схема може виглядати у майбутньому

"Пасажиропотік трамваю збільшиться у 2,4 рази (з 343 до 812 тисяч пасажирів/добу). Комплекс міської електрички + легкорейковий транспорт розвантажить метрополітен на 18% (в цілому)", - переконаний Петрук.

Він також наголосив, що розвиток міської електрички на Троєщину і відновлення трамваю на Патона "повністю і з великим запасом вирішують транспортні проблеми Троєщини, лівого берега і міста в цілому".

"Реконструкція міської електрички і будівництво лінії ЛРТ – єдині крупні транспортні проекти, що не потребують будівництва нових мостів через Дніпро", - підсумував Петрук.

Фото Віктора Петрука з facebook

ЧИТАЙ ТАКОЖ
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ