Реконструкція "Жовтня" йде до завершення – чиновник. Фото



Роботи із реконструкції кінотеатру "Жовтень" перебувають на фінальному етапі і будуть завершені вчасно.

Про це під час інспекції закладу заявив директор Департаменту будівництва та житлового забезпечення Олександр Спасибко, повідомляє сайт міської влади.

"Будівельники справляються із завданнями, які їм поставили, і роботи будуть завершені згідно з графіком. Тож оновлений кінотеатр "Жовтень" відкриється після реконструкції 18 жовтня", - сказав він. 

 
 

За словами Спасибка, роботи ведуться у денну і нічну зміни. Загалом на об’єкті працюють близько 300 людей.

 

За словами Спасибка, до будівлі уже підведені усі комунікації: тепло, електрика, мережі водопостачання та водовідведення, системи оповіщення та пожежної безпеки, сигналізації.

Наразі вони проходять окреме тестування і найближчим часом будуть випробувані комплексно.

 

Також на стадії завершення – внутрішнє оздоблення приміщення. Зокрема, вже готові 3 кінозали з 6. Вони чекають на підключення кіноекранів та іншої техніки.  

 

Окрім того, тривають роботи з благоустрою території біля кінотеатру – там укладають плитку, наносять асфальтове покриття тощо.

 

Як відомо, 5 жовтня Голосіївський районний суд Києва засудив до 3 і 2 років в'язниці умовно двох обвинувачених у підпалі кінотеатру "Жовтень".

Пізно ввечері 29 жовтня 2014 року сталася пожежа у кінотеатрі "Жовтень".  

Вогнем було знищено дах на площі 300 кв. м. Жертв та постраждалих не було. 

Збиток від пожежі оцінюють у 7 мільйонів гривень.

1 листопада голова МВС Арсен Аваков повідомив, що міліція затримала двох осіб, які підпалили залу кінотеатру "Жовтень".

Наразі молодиків судять за ч. 2 ст. 296 (хуліганство) та ч. 1 ст. 263 (незаконне зберігання зброї та бойових припасів) Кримінального кодексу України.

Замовник робіт з проектування та реконструкції кінотеатру "Жовтень" КП "Житлоінвестбуд-УКБ" заявив, що має намір ввести будівлю кінотеатру в експлуатацію у жовтні 2015 року.

У квітні столична прокуратура розпочала ще одне кримінальне провадження у зв’язку із пожежею у кінотеатрі "Жовтень" за статтею "умисне знищення або пошкодження майна шляхом підпалу".

У вересні мер Києва Віталій Кличко заявив, що оновлений "Жовтень" відкриється 18 жовтня, а в перший день роботи вхід для всіх відвідувачів буде безкоштовним.

Фото з сайту КМДА

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ