Столичні пожежні гасили уявне займання в метро і рятували пасажирів. ФОТО

23.09.2015  10:21

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Уночі 23 вересня столичні рятувальники провели пожежно-тактичні навчання щодо гасіння пожежі у вагоні потяга метро на станції "Золоті ворота".

Про це повідомляє сайт Держслужби за надзвичайних ситуацій у Києві.

Участь у тренуванні також взяли працівники підземки, Київський воєнізований гірничорятувальний загін та аварійні служби міста.

За задумом навчань пожежа виникла у 2-му вагоні з голови поїзда, який прибув на станцію "Золоті ворота" по другій колії. Через несправності поїзд не доїхав до визначеної точки 20 метрів, тому останній вагон залишився в тунелі.

Пасажири, які залишились у вагоні, почали самостійно його покидати. Двоє з пасажирів, піддавшись паніці, направились в тунель в бік станції метро "Палац спорту", ще декілька пасажирів отримали отруєння чадним газом різних ступенів тяжкості і не змогли самостійно залишити вагони поїзда.

Працівники метро викликали рятувальників, після чого розпочали евакуацію пасажирів та закрили станцію.

Поїзний диспетчер зупинив рух поїздів на лінії, а диспетчер ескалаторів перевів ескалатори в аварійний режим.

Диспетчер служби електропостачання зняв напругу з контактної рейки та повідомив про пожежу в "Київенерго".

Черговий по станції видав працівникам, які залучаються до гасіння пожежі, протигази та викликав карети швидкої допомоги.

Рятувальники, прибувши на місце події, з’ясували ситуацію у працівників метро, провели розвідку. Потім приступили до гасіння пожежі та захисту суміжних вагонів.

Одночасно з цим організували роботу штабу. Також зібрали комісію з надзвичайних ситуацій КМДА.   

У свою чергу медики надавали допомогу потерпілим.

Як зазначив заступник начальника Головного управління ДСНС у Києві Ігор Шарій, такі  тренування проводяться щомісяця.

"Якщо людина потрапила у надзвичайну ситуацію в метрополітені, перш за все необхідно уникнути паніки та слухати рекомендації відповідних служб. Під час таких заходів, тренують свої навички не лише аварійно-рятувальні служби, а й працівники метрополітену відпрацьовують дії, які необхідно виконувати у разі виникнення аварій різного характеру", - пояснив Шарій.

Загалом у навчаннях було задіяно близько 25 одиниць техніки та 150 осіб (з них 17 одиниць пожежної та спеціальної техніки, а також 73 рятувальники ДержНС).

Усі фото з сайту ДержНС у Києві

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ