У Київраді запрацювала нова система голосування: не дозволить кнопкодавити. ФОТО



Фото з facebook Олега Петровця

3 вересня у Київраді запрацювала нова система для голосування "Рада-4" вартістю 12,97 мільйона, яка не дозволить депутатам кнопкодавити.

Мер Києва Віталій Кличко запевнив, що "Рада-4" - є кроком у боротьбі з корупцією.

"Сьогодні, можна сказати, починається нова якість роботи Київради, яка змусить депутатів бути більш відповідальними за рішення, які тут ухвалюються. Тепер у цій залі не залишилося жодних шпарин для неперсонального голосування", - сказав Кличко на початку засідання Київради.

Він висловив сподівання, що депутати оцінять нову систему.

"Вона зручна, оптимізує нашу роботу, надає доступ до законопроектів із кожного депутатського місця. Тепер наша робота стане ефективнішою, ще більш прозорою і більш відповідальною", – додав мер.

Перше голосування на новій антикнопкодавній системі Рада4 - done :)

Posted by Olena Halushka on 3 вересня 2015 р.

Новий політичний сезон в Київраді стартував. І стартував доволі приємно - нова система голосування Рада 4 позбавляє можл...

Posted by Олег Петровець on 3 вересня 2015 р.

Як повідомлялося раніше, 2 вересня депутати пройшли навчання з користування новою системою для голосування.

Головна відмінність "Ради-4" від "Ради-3" полягає у тому, що вона має великий екран-планшет, на якому можна переглянути всі проекти рішень і результати голосування, та те, що голосувати на "Раді-4" можна лише за допомогою двох рук – лівою натискати кнопку про готовність до голосування, а правою голосувати.

Кнопки розташовані далеко одна від одної, натиснути одною рукою їх неможливо. Щоб проголосувати дві кнопки потрібно утримувати разом упродовж щонайменше 2,5 секунд.

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ