На Троєщині почали будувати "кіносело" з фортецею. ФОТО



На столичній Троєщині вже через рік з'явиться справжнє кіносело, де городяни зможуть брати участь у різних фестивалях, влаштовувати квести, кататися на каруселях та заодно подивитися на кіношний інвентар і декорації, як на кіностудіях Голлівуду.

Про це пише "Сегодня".

Наразі на території кіностудії, що по вулиці Електротехнічній, уже зведено кілька об'єктів, які стилізовані під сільську забудову часів Київської Русі.

"Ми не плануємо відтворення будь-якої історичної епохи або створення етнографічного музею. Це буде цікавий кінематографічний парк, куди звезуть все, що стосується зйомок, оскільки спочатку там планувалося облаштування натурного знімального майданчика. Хочемо зробити так, як на кіностудіях Голлівуду", – розповіла керівник проекту Поліна Толмачова.

На майданчику з'явились перші споруди. Фото "Сегодня".

За її словами, як саме називатиметься кіношний парк, поки ще не придумали, але вже є кілька робочих назв: "кіносело" і "Сторожова застава". При цьому зйомки в ньому будуть продовжуватися.

Вартість зведення "київського Голлівуду" не низька, проект спільний з містом, але за гроші інвесторів.

"Уже вклали в проект 15 мільйонів гривень і ще планується вкласти як мінімум мільйон. Будівельники звели кілька споруд і проклали всі необхідні комунікації. Але все залежить від економічної ситуації в країні", - пояснила Толмачова.

Так парк виглядатиме у майбутньому. Фото з сайту zrobymorazom.com

"Якщо буде фінансова можливість, то парк будемо розвивати і в ньому з'являться різні кіношні об'єкти, різних епох. Які саме, буде залежати від того, що саме ми будемо знімати на своїй території. Більш того, в рамках цих нових декорацій будемо влаштовувати різні розваги для киян", – додала керівник проекту.

Толмачова відзначила, що вартість вхідного квитка в "кіносело" поки не визначена, але запевнила, що вхід буде доступний всім.

Фото з сайту zrobymorazom.com 

Як відомо, парк створюється в рамках міського соціального проекту "Зробимо разом!".

Ним передбачається будівництво центральної "Фортеці" та розміщення низки споруд по території, що стилізована під сільську забудову Київської Русі.

На першому та другому поверхах  розташуються відкриті та криті галереї відповідно.

 Фото з сайту zrobymorazom.com

Комплекс знаходитиметься під відкритим небом на озелененій території та зможе прийняти одночасно 146 відвідувачів.

Використовуватиметься він для культурних, розважальних та мистецьких подій.

Планується проведення турнірів, фестивалів, конкурсів, заходів вихідного дня.

 Фото з сайту zrobymorazom.com

Передбачається також, що на прилеглій до парку території, в межах номерів будинків 10-28 по вулиці Електротехнічній, будуть встановлені відбійники, висаджені кущі і дерева в зеленій зоні та відгороджені прозорим тином.

"Також буде очищена прилегла до території штучна водойма і оселені у ній різноманітні жителі водного простору", - йдеться на сайті проекту "Зробимо разом".

Фото з сайту zrobymorazom.com

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ