Кличко обіцяє відкрити нову Поштову площу до Дня Незалежності. ФОТО



До Дня Незалежності Поштова площа буде повністю облаштована, і в столиці з'явиться новий громадський простір – місце відпочинку на набеежній Дніпра.

Про це заявив мер Києва Віталій Кличко під час інспекції стану реконструкції площі 31 липня, повідомляє прес-офіс політика.

"Тут побудована фактично нова площа, якої раніше не було. До Дня Незалежності буде відкритий громадський простір з унікальним фонтаном, зеленою зоною, сучасний, комфортний, де кияни зможуть гарно провести час з дітьми і родиною, відпочити, спуститися на набережну Дніпра", - сказав міський голова.

Він додав, що на площі будуть передбачені пандуси для людей з обмеженими можливостями, а також спеціальні заїзди для велосипедистів.

 

Кличко відзначив, що надходить багато прохань, щоби ця площа була більш зелена. Тому пообіцяв додатково настелити газони та озеленити територію.

 

Мер запевнив, що бюджетна частина проекту буде завершена до Дня Незалежності, водночас тривають роботи інвестора з будівництва торгового центру з музефікацією унікальних знахідок Середньовічного Києва.

 Перед Кличком одні сходи мели аж четверо робітників

"Тривають консультації щодо облаштування музейної частини комплексу, де кияни будуть знайомитися з історією і стародавніми будівлями, які були на цьому місці багато віків тому. Всі археологічні розкопки триватимуть під площею", - зазначив мер Києва.

 

Кличко відзначив, що реконструкція Поштової площі разом з будівництвом транспортної розв'язки, яку запустили рік тому, коштувала бюджету Києва 427 мільйонів гривень за цінами 2013 року.

Фото kiev.klichko.org

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ