Незаконні поверхи "будинку Філарета" демонтують до вересня – Київрада. ФОТО



Демонтажні роботи верхніх незаконних поверхів будівлі в провулку Десятинному, 3-5 відбуваються згідно з графіком.

Про це після інспекції робіт заявив начальник Управління з питань запобігання та виявлення корупції секретаріату Київради Павло Литвинов, повідомляє прес-служба міськради.

"Зважаючи на темпи демонтажних робіт, ми маємо всі підстави вважати, що вони будуть закінчені у визначений строк – до вересня. Забудовник виконує всі домовленості і сьогодні ми побачили демонтаж даху", - зауважив Литвинов.

 

Як відомо, демонтаж верхніх поверхів будинку у Десятинному провулку розпочався 3 червня.

 

Київрада зобов'язала забудовника і колишнього регіонала Володимира Зубика протягом місяця знести верхні поверхи скандального комплексу, який він зводить у Десятинному провулку на замовлення УПЦ КП.

 

Рішення про вимогу знизити висоту будівлі до 27 метрів було прийняте ще на початку лютого, однак його не виконували. Те засідання проходило у дивних умовах – зокрема, на ньому були присутні люди у формі батальйону "Донбас", які заявили, що захищають інтереси патріарха УПЦ КП Філарета.

Тоді у коментарі "Українській правді" представник прес-служби УПЦ КП Андрій Ковальов підтвердив, що будівля зводиться на замовлення патріархії, однак заявив, що верхні поверхи забудовник добудував на власний розсуд.

Втім пізніше церква опублікувала офіційну звернення, у якій заявила, що Ковальов не уповноважений давати такі коментарі, і звинуватила недоброзичливців у тиску.

На початку травня компанія "БК "Інтергал-Буд", яка виступає генпідрядником скандального комплексу у Десятинному провулку на замовлення УПЦ КП, заявила, що не має наміру зносити 2 поверхи будівлі на вимогу міської влади, бо не отримувала відповідних листів про необхідність демонтажу. 

Тоді ж у забудовника запевнили, що "всі дозвільні документи по даному об’єкту були отримані вчасно і у порядку, встановленому державними нормами", а висота будівлі не вища за будинки, що розташовані поруч.

Фото прес-служби Київради 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ