Свято Анни Ярославни у "Софії Київській". ФОТО

20.07.2015  20:15 __ Ніка Воронова

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16
У Софії стартував фестиваль, присвячений Анні Ярославні

18-19 липня на території Національного заповідника "Софія Київська" відбувся перший міжнародний фестиваль мистецтв "Anna de Kiev fest".

З самого ранку на території софійського музею проводилися майстер-класи митців народної творчості зі всієї України, квести для дітей та екскурсії по виставці "Анна Ярославна. Повернення в Європу".

Весь цей фестиваль був приурочений до відкриття пам’ятника маленької княжни Анни Ярославни (Анни Київської), що відтепер буде знаходитися на території Софії Київської.

Окрім того, один з дослідників, досліджуючи одну з ікон, знайшов підпис Анни.

Перевірити цей факт може кожен, адже за допомогою збільшуваного скла гості на власні очі можуть побачити це диво.

Родзинкою фестивалю стала інтерактивна екскурсія "V років Анни Ярославни", де було і оперне виконання арії з опери "Анна Ярославна", і монодія Візантії та Середньовічних Балкан, і монолог Анни-Ринні з містерії Віри Вовк "Іконостас Украї".

Атмосферу свята також створювала музика пізнього середньовіччя та переспіви старовинних молитов.

Найяскравішим моментом вечірньої програми першого дня фестивалю була презентація скульптурної композиції "Анна Ярославна, королева Франції. Дитинство".

Упродовж усього вечора гостей пригощали французькими смаколиками: вином і багетами з сирами, а також демонструвався фільм 1972 року " Ярославна — Королева Франціїї".

Відтепер прийти і подивитися на маленьку Французьку королеву українського походження Анну, дочку Ярослава Мудрого зможуть всі і кожний. Лишень завітайте в "Софію Київську". 

Фото Дмитра Матусова та з facebооk-сторінки "Софії Київської" 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ