Забудовник з Осокорків влаштував проплачений мітинг – активісти. ФОТО



Забудовник з Осокорків зібрав під Київрадою проплачений мітинг – учасникам акції на підтримку будівництва платили по 25 гривень на годину.

Про це у Facebook-спільноті "Врятуємо Осокорки" написала активіст Ірина Ковальчук.

За її словами, чолвоіки принесли пакети новеньких касок і просто перед мерією роздавали їх нібито будівельникам.

"Сьогодні під КМДА кожен міг стати будівельником торгового центра на Осокорках. Навіть дівчата охоче схопили каски, а після акції отримали свої 50 гривень", - написала Ковальчук.

Прихильники забудови Осокорків. Фото Marina Pchela

При цьому за її словами, учасники проплаченого мітингу "робили з виданих їм плакатів панамки і стояли з перевернутим текстом".

"Будівельники", що прийшли підтримати забудову Осокорків. Фото Marina Pchela 

"Усіх цих людей зібрав забудовник на десять жителів Осокорків, які прийшли подивитися, як Кличко виконає обіцяне – поставить на голосування проект рішення про розірвання договору оренди", - підсумувала Ковальчук.

Молодики принесли кілька пакунків новеньких касок. Тут і далі фото Ірини Ковальчук

Водночас користувачі соцмережі відзначили, що напередодні засідлана Київради обдзвонювали киян і пропонували заробити 50 гривень за підтримку забудовника на Осокорках.  

 "Будівельниками" легко ставали пенсіонери 
 І навіть молоді панянки 
 

Як відомо, на засіданні 21 травня Київрада мала намір розірвати договір оренди земельної ділянки біля станції метро "Осокорки", де ввечері 19 травня виник черговий конфлікт між місцевими мешканцями і представниками забудовника.

У результаті протистоянь поранення отримали 30 активістів та 15 міліціонерів.

Як відомо, на зеленій зоні біля метро "Осокорки" планують побудувати двоповерховий торговий центр, загальною площею 3,8 тисячі квадратних метрів.

За наявною інформацією, забудовником цього об'єкта є "Скай-Буд ЛТД", що належить депутату Київради від "УДАРу" Сергію Котвицькому.

Кличко запевнив, що попросить Київраду розірвати договір зі скандальним забудовником на Осокорках.

На що забудовник заявив, що оскаржуватиме в суді рішення Київради про розірвання договору оренди, якщо воно буде прийняте.

21 травня Кличко звернувся до депутата Київради від фракції "Удар-Солідарність" Сергія Котвицького, що веде скандальне будівництво на Осокорках, скласти депутатський мандат.

Мер також закликав Київраду переглянути договір про право оренди земельної ділянки біля станції метро "Осокорки" на засіданні 28 травня.

Кличко обіцяє забезпечити юридичну допомогу мешканцям, якщо проти них позиватиметься скандальний забудовник з Осокорків.

Українська правда. Київ  

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ