Новорічні гуляння у цифрах: 100 ялинок і 14 км ілюмінації



Святкування Нового року у столиці розпочнеться з Великого новорічного ярмарку, який відкриється на Софійській площі 16 грудня 2014 року і триватиме до 19 січня 2015 року. 

Про це повідомляє мистецький проект Folk Ukraine, який займається організацією свята.

Новорічне гуляння розгорнеться на 2 локаціях: на Софійській площі та на території Національного заповідника "Софія Київська".

На площі стоятиме жива ялинка заввишки більше 20 метрів, прикрасять її 3 тисячами іграшок з усієї України. Основною прикрасою ялинки стануть голуби і будиночки.

На площі стоятиме жива ялинка. Піднятися до неї можна сходати, а спуститися - ковзанкою

До ялинки усі охочі зможуть піднятися східцями, а спуститися ковзанкою. 

Там же – на площі – розташується ярмарок з 70 будиночків, де продаватимуть смаколики і сувеніри; ятки майстрів; кафе і ресторани; дитяча зона; сцена та 100 ялинок заввишки до 3 м.

У 70 будиночках ярмарку продаватимуть смаколики. Алкоголю не буде - лише глінтвейн

Усе це прикрасять святковою ілюмінацією завдовжки 13 км. 622 м. 

У резиденція Св. Миколая на території Софії пройде чотири великі конкурси: Всеукраїнський конкурс флористів "Новорічна ялинка" (загальна кількість дерев – 30 штук заввишки 2-3 м), конкурс "Новорічна  Іграшка", конкурс "Ялинка для Св. Миколая" (24 ялинки, заввишки 3-4 м) та конкурс "Пряниковий будиночок".

Резиденція Миколая буде дуже великою: у ній розмістять цілих 8 музеїв

Також у резиденції розміститься 8 музеїв (новорічних листівок, новорічної іграшки, ляльки-мотанки, солом’яних іграшок, ікон Миколая-Чудотворця, писанки, гончарних виробів та кращих робіт "Талант-арту") та кімната для майстер-класів.

У такій кімнаті Миколай роздаватиме 18 тисяч подарунків дітям

Також влаштують два фестивалі: Льодяних скульптур та фест ілюмінації.

Для дітлахів, які завітають на свято, підготували близько 18 тисяч подарунків.

На конкурсі пряникових будиночків презентують велетенські смаколики (мінімальна висота будиночків має бути 41 см!)   

Наразі кожен охочий має змогу записати новорічне привітання, яке транслюватимуть на площі у святкову ніч. Відео з привітанням потрібно надіслати до оргкомітету Folk Ukrainе.  

Так виглядатим святкова площа

21 грудня на Софійській площі відбудеться благодійний забіг "святого Миколая". Частина зібраних коштів буде направлена на допомогу дітям, які втратили годувальника під час військових дій в зоні АТО.

Дистанція для дорослих становитиме 5 кілометрів (маршрут пролягатиме від Софії Київської  через Михайлівську площу по вул.Артема до Львівської площі в два кола), для дітей – 500 метрів. 
Реєстрація на забіги розпочнеться 20 листопада. Також під час забігу "святого Миколая" буде встановлено рекорд України: наймасовіший забіг у новорічних капелюхах.
Окрім того в рамках святкування Дня святого Миколая , 20-21 грудня в Українському домі відбудеться благодійний ярмарок "святого Миколая" з численними майстер-класами, дегустаціями та розіграшами.  

Коштуватиме "Новий рік", який пройде у національному стилі – 5 мільйонів 600 тисяч гривень.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ