З "Софії Київської" вивезли три машини сміття. ФОТО

26.10.2014  08:03

1 2 3 4 5 6 7 8 9

25 жовтня кияни влаштували прибирання території Заповідника "Софія Київська".

Про це у Facebook пише активістка Ірина Нікіфорова.

"Толока вдалась – різниця між тим, що було, і тим, що зараз, вражає. Хоча прибрали процентів 10-15 території, машин більше не було. Вивезли 2 трактори і один великий камаз сміття", - написала Нікіфорова.

Вона додала, що для того, щоб повністю прибрати територію "Софії", треба ще "ходок з 7 зробити".

Водночас активістка відзначила, що на прибирання прийшло багато чиновників: з Київської адміністрації, Київради, Мінкульту.

Кияни мають намір знову забратися на суботник.

"Місцевим жителям ідея сподобалась, хочуть ще", - підсумувала Нікіфорова.

Як відомо, 18 жовтня близько 10.50 на території Національного заповідника "Софія Київська" на вул. Володимирській, 24 обвалилась частина 5-метрової цегляної огорожі 1960-тих років.

Колишній директор заповідника Неля Куковальська пов’язує обвал стіни з прокладанням тепломереж у 2013 році. На цьому наголосив і екс-заступник гендиректора заповідника з реставраційних та господарських питань Вадим Кириленко.

У свою чергу активіст і депутат Київради від "Батьківщини" Ігор Луценко відзначив, що до обвалу стіни призвели зсуви ґрунту, які спричинила "злочинна забудова" поблизу заповідника.

Після падіння паркану активісти прийшли обстежити територію заповідника і виявили, що він у занедбаному стані. Тому вони і вирішили зібратися на толоку. 

Фото з Facebook Ірини Нікіфорової

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ