У Київ за донецькою елітою переїхали дорогі "підпільні" бутики. ФОТО



Окрім простих громадян-біженців, до Києва перебралася і майже вся донецька та луганська верхівки. А за ними до столиці переїхали і дорогі бутики, які працюють підпільно у магазинах без вивіски та явочних квартирах.

Про це у блозі на "Українській правді" пише журналіст Сергій Лещенко.

"На вулицях столиці голова іде кругом від представницьких автомобілів з номерами АН (літери, якими позначають Донецьку область – ред.)", - пише Лещенко.  

За цими дверима і вікнами ховаються торби і шуби від Prada, Gucci, Ferragamo "для своїх". Тут і далі фото Сергія Лещенка

"Це так звані vip-біженці, які були союзниками Януковича, бенефіціарами його режиму, підтримували земляка-корупціонера. Але після втечі Януковича та російської військової експансії вони залишили рідний край та перебралися до "бандерівської" столиці", - додав журналіст.

 Магазин для елітних біженців

За його словами, на відміну від звичайних донецьких біженців, які поневіряються у наметах біля Дніпра чи ангарах заводу, донецька верхівка непогано влаштувалася.

Услід за своїми клієнтами до Києва перебралися престижні донецькі магазини з багатомільйонним скарбом – одягом провідних світових брендів а ля Prada, Gucci, Ferragamo.

Шик для донецького утікача  

"Утікачі змушені нелегально збувати свій скарб своїм же донецьким клієнтам, тому що, за дилерськими угодами з виробниками, не мають права реалізовувати ці торгові марки за межами Донецька", - відзначає Лещенко.

 Начиння крамниці

Відтак у Києві останнім часом відкрилося декілька підпільних торгових точок.

"Улюблені донецькі бутики зустрічають своїх клієнтів-утікачів в явочних київських квартирах або магазинах без вивісок. Нелегальний магазин престижного одягу для донецьких відкрився в одному з помешкань у Пасажі", - додає журналіст.

Шановані "донецькими" шуби і дорогі торби 

За його словами, потрапити туди можна лише за попередньою домовленістю, а адреси передаються з вуст у вуста.

Як відомо, неподалік від станції метро "Видубичі" у Києві на території заводу поселилися майже дві сотні біженців зі сходу України. Деякі переселенці облаштувалися просто у наметах на березі Дніпра.

Також у Межигір’ї готують житло для 40 біженців з Луганської та Донецької областей. Зокрема, для вагітних жінок та родин з малими дітками.

Частина біженців живе у санаторії у Пуща-Водиці, інші у родичів чи знайомих.

За даними Держслужби з питань надзвичайних ситуації, від початку антитерористичної операції з території Донецької та Луганської областей переміщено і розселено понад 50,4 тисячі осіб, з них 18,2 тисячі дітей та 5,9 тисячі інвалідів та осіб похилого віку.

Станом на 16 липня до київського центру з вирішення питань, пов'язаних із розміщенням біженців з Криму та Сходу України звернулися понад 10 тисяч 313 осіб.

У зв’язку з цим перший заступник голови Київської держадміністрації Ігор Ніконов заявив, що "Київ не безрозмірний", тому влада Києва радить переселенцям з конфліктних зон переселятися не лише у столицю, а й в інші регіони України.

24 липня губернатор Київщини Володимир Шандра заявив, що деякі переселенці не бажають працювати, що ускладнює їх адаптацію в нових умовах.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ