На Київщині через спеку горять торфовища. ФОТО. Відео


У зв’язку зі спекотною погодою на території  Київської області ускладнилась ситуація з пожежами в місцях залягання торфу. 

Про це повідомляє Головне управління Держслужби з питань надзвичайних ситуацій Київщини.

З початку серпня кожного дня  пожежні підрозділи працюють в м. Ірпінь поблизу р. Бучанка та в смт. Гостомель.

Там на сьогоднішній день задіяні більше 20 чоловік особового складу, 5 одиниць техніки та додатково 2 мотопомпи.

 

"Торф має здатність залягати на глибині до десяти метрів від поверхні землі, а отже, горіння може тривати, не привертаючи до себе уваги, впродовж тривалого часу", - відзначили у ДСНС Київщини.

 

Рятувальники відзначають, що для гасіння пожеж такого походження необхідне залучення великих людських та матеріальних ресурсів. Крім того, часто існує проблема водопостачання.

"У більшості випадків причиною торф’яних пожеж є людська необережність та злочинне недбальство. Пожежі виникають через масове неконтрольоване спалення рослинного покрову, порушення вимог пожежної безпеки населенням під час перебування в лісах", - йдеться в повідомленні.  

У Держслужбі з надзвичайних ситуацій відзначили, що торф'яні пожежі створюють небезпеку провалу в прогорілий ґрунт людей і техніки.

"Торф повільно прогорає на всю глибину залягання, яка може досягати 6-8 і більше метрів. У ямах тривалий час після вигоряння зберігається висока температура, тому провалившись в районі торф'яної пожежі людина може бути приреченою", - відзначили рятувальники.

 

Вони рекомендують бути обережними та не перебувати поряд з небезпечними місцями.

 

Фото з сайту ГУ ДСНС Київської області, відео ТСН

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ