Кличко: незаконні ларьки у Києві потрібно прибрати. ФОТО

13.06.2014  09:19

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Хаотична торгівля в Києві повинна бути припинена, незаконно розміщенні МАФи – прибрані, а ті, хто "кришує" такий бізнес – покарані.

Про це заявив мер столиці Віталій Кличко після відвідування столичних ринків – Лук’янівського і Житнього, повідомляє прес-служба "УДАРу".

"Потрібно систематизувати роботу МАФів, і всі незаконні кіоски, які стоять з порушенням правил, ми повинні прибрати. Тільки я підійшов – всі МАФи  на Лук'янівці зачинилися. Вони стоять незаконно.  У "документах", які вони мені надали, спливли всі можливі терміни", - сказав Кличко.

Він підкреслив, що хаотична торгівля не тільки створює багато незручностей для киян, а й становить небезпеку, особливо біля виходів з метро, на перехрестях, зупинках громадського транспорту та в зелених зонах.

Кличко завітав на ринок

Крім того, через незаконну торгівлю значна частина коштів залишається "в тіні", оминаючи бюджет міста, бо ніхто не може навіть порахувати кількість кіосків у Києві.

"Одні прибирають, а вони згодом виникають на іншому місці, як гриби після дощу. За оцінкам деяких експертів, близько 20 тисяч МАФів сьогодні у Києві торгують незаконно. Вони блокують рух. Незаконно підключаються до електромережі. "Розливайки" ставлять біля шкіл", - наголосив Кличко.

Однак торговці йому не зраділи і почали швидко закриватися

Він відзначив, що інформація про ціну на оренду повинна бути відкритою і публічною, щоби підприємці знали, скільки вони платять, скільки коштів іде в бюджет, а скільки на утримання ринку, прибирання.

Він також закликав директорів ринків допомогти владі подолати "кришування" незаконної торгівлі.

Та хіба закрите вікно може зупинити колишнього боксера?

"Всі в один голос кажуть, що міліція отримує дивіденди з вуличної торгівлі, не чіпаючи стихійних торговців, які на сьогодні блокують виходи з метро. Ви з міліцією працюєте, знаєте, хто в районі відповідає за це. Зверніться до міліції, щоби хаотичної торгівлі не було ні біля ринку, ні біля зупинок, ні біля входів-виходів з метро", - звернувся Кличко до директора Лук’янівського ринку.

"Як тільки знову виникає стихійна торгівля, на яку ви не маєте можливості впливати, – одразу дайте сигнал мерії. Ми викликаємо силові структури, відповідальні за порядок в цьому районі і на ринку. І вони відповідають", - сказав мер столиці.

"Якщо вони не виконують свої безпосередні обов’язки, то будуть позбуватися робочих місць і туди приходитимуть люди, які готові працювати за правилами, а не збирати данину з незаконних торговців", - підсумував Кличко.

Усі фото прес-служби "УДАРу"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ