Київська влада у суді намагається повернути ділянку біля Софії Київської


Київська міська державна адміністрація та прокуратура Києва просять Вищий госпсуд визнати недійсним договір купівлі-продажу земельної ділянки на вулиці Гончара, 17-23, біля Національного заповідника "Софія Київська".

Відповідна ухвала суду про прийняття касаційної скарги з боку міста датується 17 червня, повідомляють "Українські новини".

В ухвалі сказано, що касаційні скарги Київміськадміністрації та прокуратури міста Києва на постанову Київського апеляційного господарського суду від 29 травня в справі відповідають до вимог ст.111 Господарського процесуального кодексу.

"Прийняти касаційні скарги Київської міської державної адміністрації та прокуратури Києва на постанову Київського апеляційного господарського суду від 29.05.2013 до касаційного провадження", - сказано в ухвалі Вищого хоспсуду.

Розгляд касаційних скарг відбудеться 2 липня об 11:00 у приміщенні Вищого господарського суду на вулиці Копиленка.

Раніше Київський апеляційний господарський суд відмовився визнати недійсним договір купівлі-продажу земельної ділянки на вулиці Гончара, 17-23 біля Національного заповідника "Софія Київська".

Наприкінці 2012 року Апеляційний госпсуд залишив у чинності рішення госпсуду, тим самим підтвердивши визнання недійсним договору купівлі-продажу цієї земділянки.

У травні 2010 року Киевсовет зобов'язав компанію "Інвестиційно-будівельна група" зупинити будівництво на цій ділянці.

"Інвестиційно-будівельна група" займається будівництвом житлокомплексу із приміщеннями суспільного призначення та вбудованим паркінгом на вулиці Гончара, 17-23.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ