Суд забрав землю у забудовника з Гончара



Фото Свідомо

Господарський суд Києва виніс рішення, яким скасував землевідвід під будівництво на Гончара, 17-23, яке відбувається практично впритул до стін собору Софії Київської, і викликає занепокоєння в ЮНЕСКО.

Про це у блозі на "Українській правді" пише Ігор Луценко.

"Позов подавала прокуратура в інтересах КМДА. У процесі як третя сторона (а фактично на боці забудовника) брав участь російський Внєшторґбанк. Відповідачем була Київрада. Це рішення – безумовний позитив. Це свідчення того, що тиск громадськості все ж здатен досягти певного ефекту – а ефект залежить лише від інтенсивності тиску. На Пейзажці тиснули сильно, тому там зараз сквер. Біля Софії тиснули слабше, тому там поки періодично намагаються будувати", -відзначив блогер.

Він наголосив, що позов задовольнили повністю.

"Зрозуміло, що це – передвиборчий договорняк, що після обрання ставленика влади мером все можуть переграти (і переграють, звісно). І що рішення не вступить у законну силу, бо буде апеляція. Але владі (Попову) можна буде похвалитися успіхами. І він обов'язково похвалиться", - написав Луценко.

Він наголосив, що 25 квітня буде судове засідання, на котрому вирішать, чи можна будувати, чи ні, адже поки процес іде, забудовник має право будувати.  

Пізніше цю інформацію підтвердили і прокуратурі Києва. 

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ