Невідомі на BMW напали на учасників акції на Андріївському узвозі. ФОТО. Відео

10.10.2011  10:00

1 2 3 4 5 6 7 8
Мирний пікнік під Андріївською церквою

8 жовтня під час акції "Пікнік на узбіччі" на Андріївському узвозі, водії вчинили напад на учасників акції.

Як повідомили організатори акції – ГІ "Збережи старий Київ" та ініціативна група "Пікнік на узбіччі", учасники Пікніка розташувалися саме під знаками, які забороняють проїзд автомобілів Андріївським узвозом.

За Андріївською церквою вони розстелили коре мати, розклали їжу, напої, перешкоджаючи проїзду авто. Художники дістали мольберти, а для учасників деякі з них проводили майстер-класи по образотворчому мистецтву.

Уже під завершення акції на учасників здійснили напад і нанесли тілесні ушкодження. Після того, як почався дощ, учасники накрилися корематами й продовжували акцію, стоячи.

"Один з автомобілів, чорний BMW X6АА3303 НО, здійснив наїзд на декількох учасників, відштовхнувши їх корпусом автомобіля, і на великій швидкості пронісся по спускові. Через деякий час автомобіль з'явився знову, з нього вийшли четверо – дві жінки й двоє чоловіків", - розповіди учасники акції.

За їх словами, чоловіки, міцної статури й високого зросту, напали на учасників, що стояли попереду, і стали наносити їм удари та кричати слова образ, обвинувачуючи в тому, що вони пошкодили автомобіль.

"На згадування про те, що вони здійснили наїзд на учасників, не реагували, заявляючи, що везуть жінку в клініку. Зазначені особи намагалися повалити на землю декількох учасників. Втрутилася міліція, однак на вимоги міліції припинити бійку люди з автомобіля не реагували на це", - розповіли учасники Пікніка.

"Замість цього вдвох стали душити й повалили на землю голову організації "Мистецька платформа" Миколу Марусика. Той одержав тілесні ушкодження. Міліція склала протокол про порушення з боку екіпажа автомобіля, розвела в сторони учасників, після чого автомобіль зник", - додали учасники.

Згодом, за їх словами, міліція заявила, що не змогла затримати хуліганів і що їм вдалося зникнути.

Фото Сергія Харчена, Тимура Ібраімова, Євгенії Закревської

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ