На Подільському мосту монтують арку. Фото


На Подільському залізнично-автомобільному переході через Дніпро кипить робота. Наразі вже виконано монтаж 1-ої секції арки мосту.

Монтаж 2-ої секції заплановано на 18 липня, повідомляє "Київавтодор".

Як зазначають у корпорації, унікальність зазначеного мосту полягає в арочному прогоні довжиною 340 метрів (найдовший в Європі серед суміщених аркових мостів) без руслових опор, при цьому роботи з монтажу металоконструкцій таких габаритів та ваги на висоту до 70 метрів за допомогою плавучих систем виконуються на території України вперше.

 
Так, загальна вага металоконструкцій арки сягає 6 648,8 тисяч тонн, у тому числі: блоки арки - 5 148,8 тонн; в'язі - 1500 тонн.

Процес монтажу передбачає укрупнення шести секцій металоконструкцій арки на збиральному стапелі (кожна секція складається з 6 блоків, довжина 2х78,0м та 4х76,6м).

 
Однак, як відомо, аркою проблеми моста не вичерпаються. Переправа ось уже кілька років упирається у Русанівські сади, а далі просунутися не може. Мешканці садів не поспішають покидати свої дачі на запропонованих місцевою владою умовах.

Натомість з бюджету вже виділено 2 мільйони гривень на знесення будинків Русанівських і Воскресенських садів (усього 121 ділянка) для будівництва Подільського моста.

На засіданні 23 червня Київрада дозволила знести Русанівські і Воскресенські сади заради будівництва Подільського моста. А міські чиновники кажуть, що мешканців садів, які не хочуть залишати дачі, відселятимуть через суд.

Фото з сайту КМДА

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ