Попов слідкує за тим, як розслідуються справи проти "молодої команди" Черновецького



Фото з сайту КМДА
Голова КМДА Олександр Попов впевнений, що кримінальні справи, порушені проти чиновників столичної мерії, найближчим часом дійдуть до суду.

Про це він сказав в інтерв'ю ЛігаБізнесінформ.

"Обов'язково дійдуть. Я слідкую за цим питанням і періодично цікавлюся у правоохоронних органів, на якій стадії перебуває розгляд виявлених порушень. Я можу точно сказати - судові справи будуть. Сьогодні на виході кілька карних справ, які будуть передані в суди, думаю, на початку наступного року", - сказав він.

Водночас він не зміг уточнити, стосуються ці справи безпосередньо мера Леоніда Черновецького і його заступників, чи рядових чиновників.

"Це питання більше до правоохоронних органів. Наскільки я знаю, на сьогоднішній день якихось претензій або порушених кримінальних справ відносно мера міста не було", - сказав Попов.

Він також додав, що начальник Головного управління комунальної власності КМДА Анатолій Чуб "звільнений із займаної посади".

"Ми одержали його заяву. Вона було погоджена з мером. Чуб звільнений", - сказав голова КМДА.

Водночас він не зміг відповісти, де перебувають інші чиновники, чиї прізвища фігурували в повідомленнях про арешти й обшуки в мерії, зокрема начальник земельної комісії Київради Олексій Евлах й колишнього перший заступник голови КМДА Денис Басс.

"Такої інформації в мене немає. Але якщо в підсумку проведених розслідувань підтвердиться їхня причетність до кримінальних справ, то вони будуть притягнуті до кримінальної відповідальності. Не важливо, де вони перебувають. Я думаю, що правоохоронні органи із цим розберуться. Усі, хто винний у порушенні закону, повинні бути покарані", - підсумував Попов.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ