У мерії кажуть, що на стерилізацію собак витратили майже півмільйона


За 2010 рік на реалізацію Київської міської програми регулювання чисельності безпритульних тварин гуманними методами з міського бюджету виділено 481 тисяч 344 гривні.

Про це заявив заступник голови КМДА Анатолій Голубченко, повідомляє прес-служба мерії.

З цих коштів ЖЕКи отримали 192 тисячі 538 гривень, КО "Київзеленбуд" - 48 тисяч 135 гривень, комунальним підприємствам "Центр ідентифікації тварин" та "Притулок для тварин" - 240 тисяч  670 гривень, відзначив він.

Крім того, за словами Голубченка, на державному рівні зараз доопрацьовується законодавча база щодо норм утримання собак у притулках, відлову, стерилізації та передачі під опіку.

Також не вирішеним залишається питання поподження з агресивними тваринам, від яких страждають мешканці.

Так, за словами завідуючої відділом особливо небезпечних інфекцій столичної санепідемслужби Марії Гришиної, за 10 місяців поточного року зареєстровано 2 тисячі 583 випадків укусів.

Крім того, у 2010 році збільшилась кількість осіб, яким лікарі рекомендували щеплення від сказу.

Санітарний лікар також підкреслила, що окрім сказу, безпритульні собаки можуть бути носіями таких небезпечних захворювань як лептоспіроз, гельмінтозні хвороби, дирофіляріоз, токсакароз та інших епідеміологічних недуг.

Як відомо, раніше зоозахистні організації заявляли, що в столиці масово труять безпритульних тварин. Особливо напередодні Євро-2012.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ