Янукович підвісив Черновецького на гачок


Президент Віктор Янукович не ухвалював рішення щодо звільнення Леоніда Черновецького з посади голови Київської міської держадміністрації.

Про це повідомив глава адміністрації президента Сергій Льовочкін.

"Президент Віктор Янукович не ухвалював рішення щодо призначення нового голови Київської міської держадміністрації відповідно до нового закону "Про столицю", - сказав він.

Водночас, за словами Льовочкіна, нинішні керівники районів можуть бути перепризначені Януковичем.

"Була директива від президента провести співбесіди з керівниками районів щодо їх професійності, налаштованості на реформи. Більшість з нинішніх керівників може бути перепризначена", - сказав Льовочкін

Льовочкін зазначив, що Янукович доручив адміністрації президента "у найкоротші терміни опрацювати" зміни до закону "Про столицю", після чого він вирішуватиме - підписувати його чи ветувати.

Сам Льовочкін вважає закон правильним.

"Закон прогресивний, бо ліквідовує цілу низку чиновничих щаблів, які нічого не вирішували у життєдіяльності міста", - сказав Льовочкін

За словами Льовочкіна, ліквідація районних рад не обмежить самоврядування в Києві.

"Громада може обирати міськраду, і вона повноважна вирішувати питання, які стоять перед громадою",  - зазначив він.

Як відомо, у вівторок депутати Верховної Ради ухвалили зміни до закону "Про столицю", за яким президент отримав право призначати голову Київської міськдержадміністрації.

У попередній редакції закону головою КМДА автоматично ставав голова Київради.

Українська правда

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ