Документи про приватизацію "профукав" депутат Черновецького


Чиновником, у якого нібито вкрали документи щодо приватизації об'єктів на території столиці за 2006-2010 роки, є депутат від Блоку Черновецького, член постійної комісії Київради з питань власності 39-річний Петро Іванов.

Джип "Фольксваген Туарег" (вартістю близько $80 тисяч) в Іванова викрали з парковки на проспекті Перемоги, 6, пише "Газета по-київськи" з посиланням на джерела.

За словами самого депутата, крадіжка сталася між 14.30 та 16.00.

Іванов також наголосив, що потрапити під кримінальну відповідальність за службову недбалість не боїться - мовляв, він не держслужбовець.  Кого підозрювати у крадіжці депутат не знає.

"Украдену машину я придбав разом із дружиною. Про перевезення документів знала дуже обмежена кількість людей. Я, як глава комісії, узяв документи в Головному управлінні комунальної власності і повинен був відвезти їх у комісію з приватизації. Не можна назвати - це перевіркою, просто вони мають право дивитися приватизаційні справи і вносити свої зауваження", - сказав Іванов.

На запитання, чому потрібно було везти документи за 4 роки, він відповів: "А що я повинен був висмикувати їх вибірково, а потім би мені сказали, чому такої-то справи немає? Усі ці папки помістилися в салоні мого автомобіля. Не думаю, що зловмисників привабили саме документи в салоні. Адже скло тоноване".

Іванов також наголосив, що "джип украли вже після перевірки справ".

Як відомо, Петро Іванов окрім депутатства, очолює фірму ТОВ "Бровтек". За даними МВС, обнародуваним перед останніми виборами до Київради, Іванов у 1999 році притягався до кримінальної відповідальності Солом'янським РУВС за протидію законній господарській діяльності, однак справа була закрита.

Тим часом опозиційні депутати БЮТ та Блоку Кличка переконані, що Київраді було вигідно "загубити" папки з документами про приватизацію перед перевірками з Кабміну. У БЮТ переконані, що "команда Черновецького" намагається таким чином приховати свої злочини.

Раніше Прокуратура Києва порушила кримінальну справу за фактом службової недбалості службовими особами Головного управління комунальної власності КМДА, з вини яких було втрачено документи щодо приватизації об'єктів на території столиці за 2006-2010 роки. Санкція за вчинення даного службового злочину передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п'яти років.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ