Будівництво біля метро Берестейська на 6 годин заблокувало залізницю

28.08.2009  11:39

1 2 3
25 серпня о 19.00 поблизу станції Київ-Жовтневий (неподалік станції метро Берестейська) екскаватор збив опору контактної мережі, яка впала на залізничні колії.

Унаслідок інциденту було пошкоджено лінії електропередач, повідомляє прес-служба Південно-західної залізниці.

Рух вантажних та пасажирських поїздів припинився на 6 годин. Відновлювальні роботи контактної мережі тривали всю ніч до 4 години ранку.

На щастя, на момент падіння опори на перегоні Борщагівка-Київ-Петрівка рух залізничного транспорту не здійснювався, тому ніхто не постраждав.

Як зазначили у прес-служба залізниці, екскаватор проводив роботи для розширення ділянки  під будівництво гаражів. Через будівельні роботи станція Київ-Жовтневий та інші споруди поблизу неї, фактично опинилися над прірвою, що виникла внаслідок підкопу екскаватором земляного насипу.

Залізничники попереджають, що "у будь-який момент може статися зсув ґрунту разом із коліями та поїздами з пасажирами чи небезпечними вантажами, що призведе до непередбачених наслідків. Адже спорудження гаражів поблизу залізничних колій пошкоджує відкоси земляного полотна у охоронній зоні та захаращує водовідводні лотки".

"Будівництво гаражів проводить гаражний кооператив "Ветеран", не маючи на це юридичного права", повідомляє прес-служба Південно-західної залізниці.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ