На скандальному будівництві людей розігнали сльозогінним газом

17.07.2009  12:01

1 2 3 4 5 6 7 8 9
У четвер на будівництві на вул. Гончара 17-23, незважаючи на запеклий протест місцевих жителів, забудовник намагався ввезти на будівельну техніку, кран і кілька машин.

Про це повідомили активісти громадської ініціативи "Збережи старий Київ".

За їх словами, проти жителів застосували сльозогінний газ, димові шашки.

"Найняті забудовником охоронці відкрито застосовують проти жителів силу", - повідомили учасники акції протесту.

Вони наголосили, що на вул. Гончара була і міліція, однак охоронці порядку спокійно спостерігали за протистоянням забудовника і місцевих мешканців і не втручалися.

Активісти наголошують, що будівництво на Гончара 17-23 не погоджено з ЮНЕСКО і проходить у буферній зоні заповідника Софія Київська, на якій будівельні роботи заборонені.

Крім того, за даними "Збережи старий Київ",  головне управління "Держкультспадщини"  відкликало дозвіл на це будівництво і вимагало негайного припинення будівельних робіт.

"З грудня 2008 року діє рішення суду, відповідно до якого всі будівельні роботи на Гончара 17-23 повинні бути зупинені. Забудовник сфальсифікував громадські слухання по будівництву на Гончара 17-23 і кілька разів зривав слухання, що організовували активісти", - йдеться в повідомленні учасників акції протесту.

За їх словами, забудовник  неодноразово загрожував жителям навколишніх будинків, він подав на активістів у суд, але програв процес проти них.

За інформацією ініціативної групи, будівництво на Гончара, 17-23 веде одна з компаній Івана Куровського, народного депутата від БЮТ, найбільш відомого скандальним будівництвом на Жовтневій лікарні.

Вулиця Гончара, 17-23 входить до охоронної території музею-заповідника "Софія Київська". Як відомо, на території історико-культурних заповідників забороняється будь-яке будівництво, не пов'язане з прокладкою інженерних мереж, необхідних для заповідників, впорядкуванням території, відтворенням і реставрацією пам'яток історії та культури.

Усі фото з сайту "Збережи старий Київ"

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ