У Києві встановили пам’ятний знак Шухевичу

01.07.2009  10:28

1 2 3 4 5 6
У вівторок ввечері на Львівській площі у Києві націоналістична громада встановила знак і освятила ділянку під побудову пам'ятника головнокомандувачу УПА Романові Шухевичу.

Згодом з площі громада вирушила пікетувати Шевченківський райвідділок міліції на вул. Прорізній, де утримувались хлопці, які пошкодили пам'ятник Леніну, пише у живому журналі Олена Білозерська.

Люди йшли по вулиці, скандуючи "Слава Нації - смерть ворогам!" та "Героям Свободу!", але коли зайшли у двір, де знаходиться міліція, туди заїхав автозак. Він мав везти затриманих у центральний райвідділок на вул. Герцена, 9.

Люди розгорнули кілька нашвидкуруч написаних плакатів: "Звільніть Миколу Коханівського!", "Руки геть від справжніх патріотів!", "Свободу виконавцям указів президента!".

Хтось навіть спробував проскандувати "Міліція з народом!", однак, як відзначає Білозерська, міліція, щоб відтиснити людей, застосувала проти них газ.

Як відомо, у вівторок о 4.20 ранку націоналісти серйозно пошкодили пам'ятник Володимиру Леніну на бульварі Шевченка в Києві. 

30 червня - день народження головнокомандуючого УПА Романа Шухевича.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ