Водіїв попереджатимуть про затори

05.06.2009  15:47

1 2 3 4 5
Незабаром на столичних дорогах запрацюють електронні табло та керовані дорожні знаки, які допоможуть у боротьбі з заторами на столичних автошляхах.

Про це заявив перший заступник мера Денис Басс, повідомляє прес-служба КМДА.

За його словами, це унікальна комплексна система, яка оснащена всіма необхідними датчиками для збору інформації про інтенсивність транспортних потоків та прогнозування місць можливих транспортних заторів.

"У ході впровадження системи встановлюються не лише інформаційні електронні табло з керованими дорожніми знаками, а й придорожні метеостанції, камери відеоспостереження та фотофіксації, детектори моніторингу транспортних потоків", - сказав Басс.

Він пояснив, що всі інформаційні табло будуть підключені до єдиного центру управління, який незабаром запрацює на вулиці Богдана Хмельницького, 54. До центру управління надходитиме інформація від датчиків та відеокамер, які фіксують інтенсивність транспортних потоків. На основі цих даних система зможе прогнозувати імовірність транспортних заторів. Інформація, що надійшла до центру управління, буде оброблятися інтелектуальною комп'ютерною системою, яка в разі необхідності змінюватиме інформацію на електронних табло.

"Наразі центр управління працює у тестовому режимі, вже змонтовано понад 30 табло, які запрацюють цього літа, тоді ж ми запустимо і Центр управління. Всього необхідно встановити 93 табло, які будуть розміщені на центральних автомагістралях міста та під'їздах до нього", - сказав Басс.

За його словами, на електронних табло транслюватиметься інформація щодо заторів, рекомендованих шляхів об'їзду заторів, швидкісного режиму, дозволених маршрутів руху транзитного транспорту, про стан дорожнього покриття, погодні умови та навіть наявність місць на найближчих парковках.

Крім того, впровадження системи дасть можливість здійснювати відео- та фотофіксацію дорожньо-транспортних пригод, прискорювати їх оформлення.

Усі фото прес-служби КМДА

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ