Першу чергу міської електрички запустять до кінця року

03.03.2009  13:48

1 2 3 4 5 6
Першу чергу міської електрички між станціями "Городня" та "Київ-Петрівка" планують ввести до кінця року.

Про це заявив перший заступник мера Анатолій Голубченко під час чергового об'їзду Північним залізничним колом на предмет підготовки столичної інфраструктури до запуску міської електрички.

"Наразі Південно-Західна залізниця активно працює над облаштуванням об'єктів транспортної залізничної інфраструктури - станцій, платформ, колій. А місто розпочинає роботу над облаштуванням прилеглих до станцій територій: під'їздів, доріг, мостів. Тож сьогодні ми злагоджено працюємо за двома основними напрямками роботи для реалізації соціально важливого проекту", - сказав Голубченко.

Він зауважив, що в проекті бюджету міста на 2009 рік закладено 45 мільйонів гривень на облаштування необхідної інфраструктури міста під запуск міської електрички, повідомляє прес-служба КМДА.

Начальник Південно-Західної залізниці Олексій Кривопішин розповів, що для реалізації проекту впровадження міської електрички у Києві Південно-Західна залізниця виділила три власні електропотяги, один з яких уже переобладнано під міський рух.

"Це тридверний електропотяг, загальною кількістю 1 тисяча 263 місця, з них 461 місце для сидіння. Робота таких транспортних засобів дасть можливість за 12 хвилин, фактично в режимі метрополітену, в години-пік вранці із спальних районів до метро і ввечері у зворотному напрямку забезпечувати стабільне перевезення пасажирів. Інтервал руху потягів складатиме 12 хвилин", - сказав Кривопішин.

За його словами, першочерговим завданням сьогодні є обладнання платформ турнікетними системами та добудова пересадочних пунктів. В рамках другої черги, планується обладнати південне півкільце і продовжити маршрут до "Дарниці" і "Борщагівки".

У рамках першої черги електрички планують обладнати та задіяти 14 залізничних станцій і 6 станцій метрополітену. Зокрема, "Борщагівка", "Рубежівська", "Сирець", "Вишгородська", "Зеніт", "Київ-Петрівка", "Городня", "Київ-Дніпровський", "Лівобережна", "Русанівка", "Дарниця" (пересадочні вузли на станціях метрополітену "Дарниця", "Берестейська", "Петрівка", "Лівобережна", "Сирець").

На переконання учасників об'їзду, впровадження міської електрички сприятиме розвитку транспортної інфраструктури міста, значно підвищить якості перевезення пасажирів, знизить завантаженість доріг, мостів та зупинок транспорту, відчутно зменшить загазованості житлових масивів та зекономить час пасажирів на подолання маршруту.

Усі фото з сайту КМДА

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ