У Києві від менінгіту померла дитина



Фото slovoidilo.ua

3-річна дитина померла у Києві внаслідок менінгококової інфекції.

Про це "Українській правді" повідомив начальник Головного Управління  Держпродспоживслужби в Києві Олег Рубан.

"У вівторок (31 жовтня – ред.) було зареєстровано летальний випадок від менінгококцемії у дитячому садочку №450. Померла дівчинка у віці 2-3 років через пізнє звернення по меддопомогу", - сказав Рубан.

Він додав, що часто, коли у дитини піднімається температура, коли малюк себе погано почуває, то батьки не поспішають викликати лікаря, а займаються самолікуванням.

За словами Рубана, це вже третій летальний випадок у цьому році. Загалом щороку у Києві фіксується 5-6 смертей від менінгіту.  

"У цьому році вже зафіксовано 27 випадків бактеріального менінгіту проти 10 випадків, які були минулого року – у минулому році було більше випадків менігіту вірусного походження. Три випадки – летальні", - сказав Рубан.

Він підкреслив, що найчастіше спалахи менігокової інфекції фіксуються у березні та жовтні.

"Головне, що треба запам’ятати – при будь-якій найменшій зміні стану дитини обов'язково треба звернутися по медичну допомогу", - підсумував Рубан.

Менінгіт – це запальний процес, що протікає в оболонках спинного і головного мозку. При своєчасному лікуванні захворювання повністю виліковне.

"Однак якщо запустити процес і звернутися до лікаря пізно, можливий навіть летальний випадок", - повідомили у Держпродспоживчслужбі Києва.

Ірина Балачук, УП
 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ