Кияни обрали громадські проекти, які профінансують з бюджету



Фото з facebook-сторінки "Громадського бюджету"

У Києві завершилося голосування за громадські ініціативи, які будуть профінансовані з міського бюджету.

Про йдеться на сайті "Громадського бюджету".

Голосування завершилося 30 жовтня.

За словами голови постійної комісії Київради з питань бюджету Андрія Страннікова, участь у голосуванні взяли більше 130 тисяч киян.

Він додав, що уже відомі попередні результати волевиявлення, але остаточний рейтинг у міській владі оприлюднять не раніше 2 листопада.

"Голосування завершилося опівночі. Зараз громадська бюджетна комісії опрацьовує результати та можливі скарги. Попередньо відомо, що перемогло 42 великих проекти, вартістю до 2 мільйонів, та 51 малий проект, вартістю до 400 тисяч", - цитує Страннікова прес-служба фракції "Солідарність" у Київраді.

За словами депутата, перші проекти у рейтингу "великих": "Мережа хабів", сучасний освітній простір гімназії 107 "Введенська", підземний музей на Поштовій площі, "Оновлене гематологічне відділення".

Серед малих проектів: "Русанівка – зелений острів", який передбачає покращення умов відпочинку на Русанівській косі; "Голосіїв майбутнього", що має на меті покращити освітлення району; "Ганок для гімназії "Либідь".

Як відомо, другий "Громадський бюджет", на фінансування якого виділили 100 мільйонів гривень, стартував 1 червня. 

30 вересня у столиці розпочалося голосування за проекти "Громадського бюджету-2018". 

До голосування були допущені 564 проекти – малих (вартість реалізації до 400 тисяч гривень) та великих (вартість реалізації до 2 мільйонів гривень).

Як відомо, Громадський бюджет (участі) є формою прямої демократії – усі охочі можуть запропонувати суспільно-корисні проекти, об’єднувати навколо них прихильників, а мешканці (без участі чиновників та депутатів) шляхом свого волевиявлення обирають, які з них профінансувати.

Минулого року столичні жителі подали 497 проектів на суму понад 328 мільйонів гривень.

На громадське голосування винесли 319 проектів.

Участь у голосуванні взяли 50 тисяч осіб, які обрали для реалізації 62 ідеї.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ