Чекайте заторів: Кличко обіцяє капремонт Дарницької площі у 2018 році



Фото прес-служби мера

Мер Києва Віталій Кличко заявляє, що наступного року в Києві капітально відремонтують Дарницьку площу та низку інших дорожніх об'єктів.

Про це він заявив 10 жовтня під час інспекції Дарницької площі, повідомляє прес-служба політика.

Мер нагадав, що остання реконструкція площі виконувалась рівно 30 років тому – у 1987-му році.  

За словами Кличка, основні роботи розпочнуться навесні 2018 року і триватимуть 2-3 місяці.

Площа покриття об'єкту разом з тротуарами складає майже 28 тисяч метрів квадратних.

Орієнтовна ж вартість виконання робіт з капремонту – близько 63 мільйони гривень.

"Повністю оновлені будуть, крім проїжджої частини, тротуари, пішохідні переходи, обладнане сучасне освітлення, огорожа", - сказав Кличко.

Крім того, наголосив міський голова, вже 11 жовтня на Дарницькій площі розпочнеться демонтаж незаконно встановлених МАФів. Загалом планують прибрати 76 споруд.

"Вже наступного року Дарницька площа повинна виглядати сучасно і відповідати європейським стандартам. Вона має змінитися кардинально. І тут повинен бути сквер. Не повинно бути МАФів, які псують зовнішній вигляд та заважають пішоходам", - сказав Кличко.

Крім того, за словами мера, наступного року планується розпочати роботи з реконструкції: розв’язки на перетині бульвару Перова – проспекту В. Маяковського з проспектом Генерала Ватутіна; розв’язки на примиканні вулиці Старонаводницької та вулиці Лаврської до бульвару Дружби Народів; розв’язки на перетині бульвару Академіка Вернадського – вулиці Академіка Єфремова з проспектом Академіка Палладіна.

Як відомо, раніше на Дарницькій площі планували збудувати трирівневу розв’язку з двома кільцями.

Восени 2015 року Департамент містобудування та архітектури навіть уклав угоду з ПАТ "Київсоюшляхпроект" на розробку першої стадії проекту реконструкції Ленінградської площі (нині Дарницької – ред.) та під’їзних шляхів.

Техніко-економічне обґрунтування реконструкції Ленінградської площі вартістю 800 тисяч гривень мали розробити до лютого 2016 року.

У 2006 році інститут "Київдормістпроект" розробляв проект трирівневої транспортної розв’язки на Ленінградській площі. Вона включала дві естакади по чотири смуги руху, загальною довжиною понад 1,2 км та тунель довжиною 0,4 км.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ