Суд арештував ділянку і заборонив будівництво АЗС на Ревуцького



Апеляційний суд Києва заарештував земельну ділянку й заборонив будівництво на території автозаправної станції "ОККО" на вулиці Ревуцького, 8 у Києві.

Про це повідомляють "Українські новини" з посиланням на представника прес-служби суду Тетяну Геведзе.

"Сьогодні Апеляційний суд Києва частково задовольнив клопотання прокуратури", - повідомила вона.

У такий спосіб Апеляційний суд скасував рішення Дарницького райсуду Києва, наклав арешт на земельну ділянку й заборонив ТОВ "Гуель Парк" подальше будівництво. 

 
 

Як відомо, конфлікт на будівництві АЗС по вулиці Ревуцького триває вже кілька місяців.

Увечері 9 серпня протестувальники проти будівництва автозаправної станції перекрили рух і побудували барикади на вулиці Ревуцького в Дарницькому районі Києва. 

Блокування руху тривало до 14 серпня.

За фактом незаконного будівництва АЗС відкрили кримінальні провадженняза ч. 1 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) та ст. 356 (самоправство) КК України, в межах якого до суду скеровано клопотання про арешт майна та заборону будівництва на цій ділянці.

Столична прокуратура через суд вимагає знесення автозаправної станції, яку приватне товариство самочинно збудувало на перетині вулиць Ревуцького та Анни Ахматової. 

27 вересня поблизу скандального будівництва АЗС між правоохоронцями і активістами відбулася сутичка, під час якої поліція застосувала силу і спецзасоби до жінок. З цього приводу правоохоронці обіцяли провести внутрішню перевірку.

Увечері 4 жовтня громадські активісти та місцеві жителі вийшли на акцію протесту проти будівництва АЗС. У сутичках з поліцією постраждали 14 осіб. 

Фото з facebook-спільноти "Громада проти АЗС по вул. Ревуцького"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ