У Києві під виглядом реконструкції школи будують житловий комплекс



Фото perspektiva-house.com.ua

Столичні правоохоронці розслідують справу з ЖК "Перспектива", де замість реконструкції школи будують висотки на самозахопленій земельній ділянці.

Про це повідомляють "Наші гроші".

Печерський райсуд ухвалою від 19 серпня надав слідчому Нацполіції доступ до документів ТОВ "Глобал Строй-3" та ТОВ "Київмонтажбуд", які зводять ЖК "Перспектива".

Слідство встановило, що у 2004 році Київрада передала у постійне користування Деснянській РДА 2,46 га по вулиці Т. Драйзера, 40 для завершення будівництва школи.   

Наразі ця ділянка оточена парканом. На ній розташовані незавершені новозбудовані висотки ЖК "Перспектива", будівництво яких продовжується.

Фото perspektiva-house.com.ua

Згідно з паспортом об’єкта тут проводиться реконструкція нежитлового будинку та будівництво житлової прибудови.

Поруч з новобудовами розміщена будівля відділу продаж ЖК "Перспектива", у якій всупереч закону здійснюється попередній продаж квартир.

Замовником будівництва житлового комплексу "Перспектива" є ТОВ "Глобал Строй-3" та ТОВ "Київмонтажбуд".

У 2014 році Департамент держархбудінспекції у Києві зареєстрував декларацію про початок виконання будівельних робіт. Згідно з нею, земельна ділянка використовується на підставі договору оренди.

Цю угоду управління земельних ресурсів КМДА нібито зареєструвало у 2011 році.

Однак під час перевірки з'ясувалося, що документ не реєструвався, а у "Глобал Строй-3" з "Київмонтажбуд" відсутні правовстановлюючі документи на користування землею.

Слідчі, які розслідують кримінальне провадження № 12012110060000120, звернулися до суду з клопотанням надати їм документи з підписами службових осіб "Глобал Строй-3" та "Київмонтажбуд", які знаходяться в київському ДАБІ. Суд надав доступ.

У 2015 році тодішній радник Кличка Павло Рябікін відносив ЖК "Перспектива" до 40 проблемних житлових комплексів, які незаконно будують компанії "Укогруп" та "Сіті Груп", що  контролюються скандальним забудовником Анатолієм Войцеховським.

Засновником ТОВ "Глобал Строй-3" є Багтіяр Багіров, керівником вказана Олена Величко. Фірма зареєстрована за тією ж адресою, де здійснюється будівництво житлового комплексу: вулиця Т. Драйзера, 40.

Багіров разом з іншим відомим забудовником Олегом Репою є співвласником ТОВ "Міжнародна будівельна компанія "Партнер". У 2008-2010 роках Репа займав керівну посаду в "Укогруп" Войцеховського.

"Київмонтажбуд" зараз називається ТОВ "Євро-клінт". Власником і директором є Алікрам Ібрагімов. Підприємство раніше було прописане по вулиці Т. Драйзера, 40, зараз воно зареєстроване у Харкові.

У 2013 році суд залишив недобудовану школу на ділянці площею 2,46 га на Троєщині по вул. Т. Драйзера, 40 у власності ТОВ "Глобал Строй-3".

Цього року Київрада почала узаконювати самобуди Войцеховського – зокрема, ЖК "Перлина Троєщини" та ЖК "Маргарита".

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ