У київських школах та дитсадках перевірять пожежну безпеку



Фото rosvuz.com.ua

Мер Києва Віталій Кличко доручив перевірити усі столичні заклади освіти та дитячі установи на дотримання правил пожежної безпеки.

Про це повідомляє прес-служба політика.

"Дав доручення першому заступнику голови КМДА організувати перевірку відповідальними службами усіх закладів освіти та дитячих установ на дотримання правил пожежної безпеки і забезпеченість необхідними засобами пожежогасіння", - заявив Кличко.

За його словами, перевірки стартуватимуть з 18 вересня і мають бути проведені у стислі терміни.

Також Кличко зазначив, що трагедія в Одесі, де у дитячому таборі внаслідок пожежі загинули троє дітей – "страшна трагедія, якій можна було запобігти".

Як відомо, в ніч на 16 вересня у дитячому таборі "Вікторія" в Одесі згоріла двоповерхова дерев'яна будівля. У результаті загинуло троє дітей. Також до лікарні доставлено двоє дітей.

Мер Одеси Геннадій Труханов відсторонив від посади голову Київської райадміністрації Одеси Володимира Сушкова, директора табору Саркісяна і його заступника, який відповідав за пожежну безпеку закладу.

Директор департаменту освіти Олена Буйневич сама подала у відставку.

Ввечері 16 вересня біля мерії Одеси пройшов мітинг у зв'язку з пожежею в дитячому таборі "Вікторія", активісти штурмували будівлю. 

Розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактами недбалості службових осіб районного відділу ДержНС та органів місцевого самоврядування (ч. 2 ст. 367 КК України).

Про підозру оголошено директору дитячого спортивно-оздоровчого табору "Вікторія" у порушенні вимог пожежної безпеки, що спричинило загибель дітей (ч. 2 ст. 270 КК України), затримано та повідомлено про підозру співробітниці табору, яка за функціональними обов'язками мала відповідати за пожежну безпеку в оздоровчому закладі.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ