У Києві дитина захворіла на дифтерію



Фото meduk.net.ua

У столиці зафіксували випадок захворювання на дифтерію – захворів 4-річний хлопчик.

Про це у facebook повідомив президент Всеукраїнської ради захисту прав та безпеки пацієнтів Віктор Сердюк.

"Вартість життя 50 копійок в рік на одного українця. Сталося те, про що попереджали – випадок дифтерії. Хлопчик 4 рочки в інфекційній лікарні. Наразі стан середньої тяжкості, але погіршується", - написав він у суботу.

Єдиним виходом Сердюк назвав протидифтерійну сироватку і закликав людей якнайшвидше сприяти в пошуку сироватки.

"Від цього залежить життя хлопчика. Батьки питаються скільки вартує сироватка??? Готові платити... Вони та лікарі в розпачі", - додав він.

10 вересня Сердюк повідомив, що хлопчику ввели імуноглобулін, його стан дещо покращився.

"Друзі інформую: сироватки немає, хлопчику ввели імуноглобулін. Стан дещо покращився. Але це значить лише одне: в Україні має бути сироватка від дифтерії. Вона реально потрібна", - підсумував він.

Як повідомила "Українській правді" прес-секретар Департаменту охорони здоров’я Києва Наталя Вишневська, станом на ранок 11 вересня стан хлопчика стабільний, середньої важкості.

"Стан дитини стабільний, середньої важкості. Він зараз з бабусею завтра будуть його батьки у Києві. Вакцини немає, але життю хлопча нічого не загрожує", - сказала вона.

Вишневська додала, що дифтерія поки що не підтверджена, бо ще немає результатів бакпосіву.

Вона також уточнила, що це перший випадок у цьому році. Ще один випадок дифтерії був 3 роки тому.

Як відомо, дифтерія – це  гостре інфекційне захворювання, що передається повітряно-крапельним шляхом. Воно характеризується ураженням ротоглотки та дихальних шляхів, рідше шкіри, з розвитком дифтеритичного запалення в місці проникнення збудника, а також токсичним ураженням серцево-судинної й нервової систем, нирок.

Ірина Балачук, Українська правда  

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ