Киянам радять більше пити і частіше прибирати



Фото tagfly.ru

У Києві спостерігаються погодні умови, що сприяють у творенню метеорологічної димки – накопичення та утримання шкідливих домішок у приземному шарі повітря.

Про це повідомляє КАРС "Київська служба порятунку" у facebook.

"Такі метеорологічні умови та рівень забруднення, що зростає, утримаються в Києві до 21 серпня, що може призвести до утворення метеорологічної димки", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляє сайт міської влади, 17 та 18 серпня рівень забруднення формальдегідом перевишив середньодобову граничнодопустиму концентрацію у 4-5 разів у районах Бессарабської, Деміївської та площі Перемоги, вулиці Довженка.

Перевищення рівень забруднення діоксидом азоту у 4-5 разів зафіксували у районах Бессарабської та Деміївської площ, а також вулиць Довженка, Попудренка, Каунаської.

Перевищення рівня оксиду вуглецю в 1-2,4 рази – в районах Бессарабської, Деміївської та площі Перемоги, Оболонського проспекту, вулиці Довженка.

У зв’язку з цим "Київська служба порятунку" закликає мешканців міста якомога частіше робити вологе прибирання в будинку та менше гуляти на вулиці (особливо з 11:00 до 17:00, поблизу магістралей і особливо особам, що мають захворювання серцево-судинної і дихальної систем, людям похилого віку, вагітним жінкам та дітям).

"Збільште споживання рідини. При появі смогу в місті постарайтеся контролювати свій питний режим: випивайте не менше 2-3 літрів негазованої води в день. При цьому відмовтеся від вживання газованої води, кави та алкогольних напоїв", - йдеться в повідомленні.

Також рекомендують їсти більше фруктів і цитрусових, а фізичні навантаження обмежити до мінімуму.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ