Лікарів Олександрівської лікарні зігнали на суботник. ФОТО



Лікарів і навіть завідуючих відділень Олександрівської лікарні змусили прибирати територію лікарні, замість приймати пацієнтів.

Про це "Українській правді. Київ" повідомили очевидці.

Цю ж інформацію підтвердив і один з лікарів.

"Так, згори був наказ про забезпечення прибирання території в робочий час, і ми вимушені були кинути роботу і прибирати територію замість двірників", - сказав співрозмовник видання.

У Київській адміністрації, де нещодавно оголосили, що щочетверга ЖЕДи проводитимуть генприбирання будинків і прибудинкових територій, запевнили, що подібних вказівок лікарням не давали. 

 

"Ні, звісно, ні. Щоб лікарі прибирали територію? Таких вказівок і бути не може. У них же має тривати лікувальний процес. У питанні прибирання мова йде лише про двірників і лише про ЖЕДи", - сказала прес-секретар заступника мера Петра Пантелеєва Юлія Грамотна.

Головний лікар Олександрівської лікарні Людмила Антоненко підтвердила, що лікарів вранці попросили вийти на суботник, але запевнила, що підмітати виходили, лиш ті, хто хотів, без примусу, і в основному молодший персонал.    

 

"Ми влаштували прибирання своєї території, ніякого примусу не було. Вийшли тільки охочі і в основному молодший персонал, технічна служба, були і лікарі, всі заступники, була я на території. І абсолютно лікувальна справа не постраждала, абсолютно ніхто з пацієнтів не чекав, що лікаря якогось там не було", - сказала Антоненко.

Прибирання вона назвала плановим і додала, що відбувається воно кілька разів на рік – весело і з пирогами.

"Ми прибирали свою територію, бо трохи було брудно. Абсолютно плановий захід і без жодного примусу. Тільки добра воля кожного. У нас є за кожним відділенням закріплена своя територія, за якою мають доглядати, бо технічної служби не вистачає – 13 га неможливо прибрати. А ще бувають і отакі масові заходи усієї лікарні, де виходимо і прибираємо разом, дружно, в гарній домашній атмосфері, пиріжки самі можемо напекти, готуємо компот. Без ніякого примусу", - сказала Антоненко.

Вона наголосила, що у всіх прибираннях бере безпосередню участь.

Нині суботник закінчився. Скільки лікарів взяли у ньому участь, Антоненко уточнити не змогла, але відзначила, що результатами задоволена.

"Зібрали 2 куби сміття. Будемо вивозити", - підсумувала Антоненко.

Фото надані очевидцями.

Ірина Балачук, "Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ