На Голосієві намагаються забудувати "сквер волонтерів АТО". Відео



У Києві хочуть знести пам’ятник Волонтерам у на проспекті Науки, 22 і звести на його місці торгово-розважальний центр.

Про це повідомила активіст Олена Суєтова у facebook.

"Хто може приїхати просто зараз на адресу проспект Науки,22, Голосієво. Уже приїхали будівельники!!!! Збираються зносити пам’ятник Волонтерам і будувати у сквері!", - написала вона.

Як видно з відео Суєтової, на зеленій зоні встановили кілька будівельних вагончиків, заїжджає будівельна техніка. 

Скриншот з відео  

Суєтова у коментарі "Українській правді. Київ" розповіла, що нині місці перебуває близько 15 будівельників, а також автобус людей у формі, які називають себе АТОвцями, також вийшло багато місцевих мешканців. 

Скриншот з відео 

"Тут є представники забудовника, але вони відмовляються називатися і показувати документи. Тут пригнали автобус тітушок, частина з їх перевдягнена у військову форму, називають себе АТОвцями, але сквер і пам’ятник їм не цікавий, хай ліпше тут буде ТРЦ. Вони тут уже і бійку намагалися влаштувати", - розповіла Суєтова.

Також на місце прибули представники зеленбуду, які розповіли, що забудовник не отримав дозволу на встановлення біотуалетів і побутовок.   

"Сюди виходить громада. Люди готуються перекривати проспект Науки, щоб нас почули, щоб не думали будувати ТРЦ за 18 метрів від наших вікон, знищуючи сквер", - розповіла Суєтова.

Мова йде про ділянку площею 0,8 га на перетині Стратегічного шосе та проспекту Науки, яку Київрада у 2003 році виділила ТОВ "СБС-Надія" в оренду на 30 років під будівництво соціально-побутових та торгівельних об’єктів.

21 квітня 2015 року Київрада розірвала цей договір оренди. У 2016 році ділянці 0,12 га надали статусу скверу. 

Однак, за даними "Наших грошей", у вересні 2016 року Вищий госпсуд визнав незаконним рішення Київради про розірвання договору оренди з ТОВ "СБС-Надія" земельної ділянки 0,8 га.

ТОВ "СБС-Надія" заснували Олег та Ігор Світличні, а також Володимир Желтоножський.

З 2008 року засновником фірми є Сергій Боярчуков, а керівником – Андрій Медвідь. Боярчуков – співзасновник ТОВ "Юридична колегія "Алексєєв, Боярчуков і партнери". В 2014 році Алєєксєєв став народним депутатом за списками "Блоку Петра Порошенка".

Ірина Балачук, "Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ