Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/59930a7f71817/
Українська правда
Київ

"Агенти змін" розповіли, яка частина Ярвалу стане пішохідною

15.08.2017  17:51


Фото google.maps

Київська адміністрація перекриє частину вулиці Ярославів Вал між вулицями Стрілецька та Івана Франка 24 серпня, зробивши цей відрізок пішохідним.

Про це повідомляють "Агенти змін" у facebook.

"Частина Ярвалу від Івана Франка до Володимирської та Золотоворітський проїзд стануть двосторонніми", - йдеться в повідомленні. 

 

Відзначається, що приклади з Барселони, Копенгагена, Нью-Йорка показують, що зменшення автомобільного потоку на вулицю робить її більш привабливою та комфортною.

"Вулиця стає місцем тяжіння – це оживляє локальну економіку, збільшує кількість соціальних зв’язків. Ми вважаємо, що Ярвал – найкращий кандидат на роль головної прогулянкової вулиці Києва. Звісно, для цього потрібно ще багато зробити: збільшити кількість озеленення, привести до ладу паркування, додати комфортні зони для відпочинку, активізувати глухі фасади", - йдеться в повідомленні.

На першому етапі перекриють 40 м вулиці, щоб прибрати з неї транзит.  

"Ми розробили нову схему транспортного руху, яка повинна покращити загальну транспортну ситуацію в місті. За розрахунками на транспортній моделі перекриття Ярвалу зменшить автопробіг по місту на 3000 км і 3300 людино-годин на добу.

Навіть за мінімальних розрахунків зекономлений в дорозі час принесе містянам додаткових 81,9 мільйонів ₴ на рік", - йдеться в повідомленні.

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.