"Агенти змін" розповіли, яка частина Ярвалу стане пішохідною



Фото google.maps

Київська адміністрація перекриє частину вулиці Ярославів Вал між вулицями Стрілецька та Івана Франка 24 серпня, зробивши цей відрізок пішохідним.

Про це повідомляють "Агенти змін" у facebook.

"Частина Ярвалу від Івана Франка до Володимирської та Золотоворітський проїзд стануть двосторонніми", - йдеться в повідомленні. 

 

Відзначається, що приклади з Барселони, Копенгагена, Нью-Йорка показують, що зменшення автомобільного потоку на вулицю робить її більш привабливою та комфортною.

"Вулиця стає місцем тяжіння – це оживляє локальну економіку, збільшує кількість соціальних зв’язків. Ми вважаємо, що Ярвал – найкращий кандидат на роль головної прогулянкової вулиці Києва. Звісно, для цього потрібно ще багато зробити: збільшити кількість озеленення, привести до ладу паркування, додати комфортні зони для відпочинку, активізувати глухі фасади", - йдеться в повідомленні.

На першому етапі перекриють 40 м вулиці, щоб прибрати з неї транзит.  

"Ми розробили нову схему транспортного руху, яка повинна покращити загальну транспортну ситуацію в місті. За розрахунками на транспортній моделі перекриття Ярвалу зменшить автопробіг по місту на 3000 км і 3300 людино-годин на добу.

Навіть за мінімальних розрахунків зекономлений в дорозі час принесе містянам додаткових 81,9 мільйонів ₴ на рік", - йдеться в повідомленні.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ